Izvor:
09.09.2016 u 14:53
0

SEKSI INTERNET PREVARANTKINJE: Ucenjuju OŽENJENE MUŠKARCE!

Koliko se muškaraca upecalo u mrežu seksi prevarantkinja preko interneta je cifra do koje je nemoguće doći bilo kakvim istraživanjem, jer većina prevarenih krije svoju bruku kao zmija noge. Ipak, iz prijava nekolicine muškaraca, koji su se odvažili ili su se u bezizlaznoj situaciji odlučili da pomoć zatraže od policije, otkrivene su "šeme" načina rada internet prevarantkinja.

Prevarantkinje, koje rade po ovoj šemi, imaju lažne Fejsbuk profile, na kojima se predstavljaju kao veoma atraktivne devojke, čije je zahteve za prijateljstvo teško odbiti.

One stupaju u kontak sa muškarcima, uglavnom onima koji su u braku, i započinju konverzaciju porukama. U početku je ta konverzacija normalna, upoznavanje, prijateljstvo… Za to vreme, ona prikupi ostale njegove kontakte (članove porodice, prijatelja na Fejsbuku). Zatim počne da ga zavodi i šalje lascivnije poruke.

Kako objašnjava načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a Saša Živanović, to je momenat kada problem zaista počinje.

– Ona šalje lascivne poruke, muškarac odgovara. Ona se obnaži pred kamerom, zatim to traži i od njega. A na to većina muškaraca bez razmišljanja pristaje – kaže Živanović.

Skidanje pred kamerom je u stvari "mamac" za iznuđivanje, koje tek sledi.

– Nakon eksplititnijih snimaka, kreće uobičajena "tužna" priča devojaka. Nijedna, u do sada prijavljenim slučajevima, nije direktno ucenjivala svoje žrtve za novac. Bar ne u početku. Sve su "servirale" priču da imaju bolesnu majku, oca, da im hitno treba novac za lečenje. Par hiljada evra, koliko traže od svojih žrtava. Iznuda počinje tek kada muškarac odbije da im da traženi novac. E onda kažu da su snimile sve što se dešavalo pred kamerama, i prete da će te snimke poslati njegovim prijateljima i porodici… – priča Živanović.

On dodaje da je policiji poznat slučaj kada je muškarac devojci platio čak 5.000 evra.

– Ali to nije bio kraj, jer mu je još jednom tražila novac. On se tek tada obratio policiji. Bilo je i slučajeva, kada su žrtve dolazile da prijave prevarantkinje nakon što su odbili da plate traženi otkup – kaže načelnik Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP-a.

Ukoliko ucenjivani muškarac podnese prijavu protiv prevarantkinje, policija podnosi krivičnu prijavu za iznudu.

U svakom prijavljenom slučaju, utvrđeno je da su devojke imale lažne profile sa lažnim imenom, ali i fotografijama.

Izvor: blic.rs

foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter