Izvor:
05.12.2018 u 15:04
0

NEOČEKIVANA DEŠAVANJA U VELIKOJ KLADUŠI: Srednjoškolci diluju drogu, redovno nose i hladno oružje!

Prošle nedelje roditelje u Velikoj Kladuši uznemirila je informacija o pretresu u Prvoj srednjoj školi "Dr. Husein Džanić“, koji je izvršen nakon što su pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona došli do saznanja da učenici diluju marihuanu

Policajci su kod jednog učenika pronašli digitalnu vagu za precizno merenje, a kod ostale četvorice, od kojih su dva učenika maloletna, preklopne noževe, sataru i bokser. Nurija Miljković, direktorka ove srednje škole, naglašava da ovo nije prvi put da se kod učenika pronalazi hladno oružje.

– Ranije je bilo prijava od učenika i dežurnih profesora. Učenici su donosili hladno oružje i određenim učenicima otvoreno pretili da će ih ubiti. Mi smo tu reagovali, u okvirima koji su nama dozvoljeni, pa smo oduzimali pronađeno oružje. Smatram da je akcija policije naišla u pravo vreme, da alarmira učenike i njihove roditelje – kaže Miljkovićeva.

Međutim, zabrinjava nedostatak reakcije roditelja dece kod kojih je pronađeno oružje, a koji se još nisu javili rukovodstvu škole.

– Mi te roditelje nismo videli, ni pedagog ni ja, odnosno njihove reakcije još nema. Planirana je i sednica Nastavničkog vijeća, gde očekujemo više informacija od razrednih starešina kod čijih je učenika pronađeno oružje. Protiv učenika će biti preduzete određene disciplinske mere – ističe direktorka.

Selmira Hodžić, pedagog u ovoj školi, kazže je da je ovoj pojavi teško tražiti uzroke.

– I pre su se dešavale takve i gore situacije. Učenici su donosili čak i bombe i kratke puške. Dešavalo nam se da određeni učenik dođe i kaže da mu drugi učenik preti. Mnogi od njih žele da budu u centru pažnje i da dođu do lake zarade – rekla je Hodžićeva.

Ispred škole novinari Avaza zatekli su nekolicinu učenica. Koje tvrde da nisu iznenađene akcijom policije u školi, niti pronalaskom oružja kod svojih drugova.

– Po školi uvek kruže razne priče, neke zvuče previše neverovatne da bi bile istinite, ali za nekoliko situacija znamo i mi da je određeni učenik pretio drugom. Bilo je čak i tuča – ispričala nam je jedna učenica.

Svake godine se u školama, u saradnji s policijom, organizuju predavanja kojima se upozorava na određene negativne pojave u društvu. Hodžić ističe da bi bilo poželjno i češće organiziranje predavanja koja bi skrenula pažnju učenicima na ponašanje.

– U školi se dnevno kreće oko 1.500 učenika. Suočavamo se s još jednim problemom. U popodnevnim satima oko škole se kreću starije osobe koje čak i ulaze u školi, što nas dodatno zabrinjava – kaže direktor Miljkovićeva.

Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter