Izvor:
13.12.2018 u 10:57
0

UHAPŠEN INSPEKTOR KOJI JE ISTRAŽIVAO UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Pao čelnik beogradske policije!

Dejan Jović (47), zamenik načelnika trećeg odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske policije, koji je radio na gotovo svim velikim ubistvima u prestonici, uhapšen je juče zbog zloupotrebe položaja i trgovine uticajem.

Jović je, kako saznajemo, s kolegama bio uključen i u istragu ubistva pevačice „Granda“ Jelene Marjanović u Borči, ali i likvidaciju Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Takođe, bio je i na uviđajima posle likvidacija Dalibora Despotovića i Aleksandra Stamenkovića ispred kafića u „Belvilu“, kao i Milomira Jovanovića, koji je ubijen iz snajpera posle jedne sahrane.

Unutrašnja kontrola

– On je kao jedan od rukovodilaca imao informacije o svim zločinima, čak i o onim koje nije lično istraživao, pošto je kao zamenik načelnika na kolegijumima dobijao sve podatke. On se ne sumnjiči za propuste u istragama, ali posle privođenja sve što je radio je pod lupom – objašnjava izvor.

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole uhapsili su Jovića zbog sumnje da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu za kojim je bila raspisana potraga zbog nasilja u porodici.

Kako se sumnja, posle naloga Jovića policijskom službeniku, protiv kog će takođe biti podneta krivična prijava, on je obustavio rad na tom predmetu i potragu za nasilnikom.

Osim za zaštitu jednog osumnjičenog, kako se navodi u saopštenju policije, on se tereti i da je u 16 slučajeva pristupao podacima građana u sistemu MUP i dojavljivao ih drugim osobama. Policija, međutim, nije saopštila čijim je podacima pristupao, niti kome ih je dostavljao.

– Proverava se da li je on davao lične podatke građana nekim pripadnicima kriminalnih grupa. U toku je istraga, kojom će biti utvrđeno kome je tačno Jović davao adrese i matične brojeve građana, zbog čega ih je davao i da li je za to uzimao novac. Proverava se i da li je bilo drugih zloupotreba i propusta koje je napravio u slučajevima na kojima je radio – kaže naš sagovornik.

Jović duže vreme bio na merama zbog sumnje da ne postupa u potpunosti u skladu sa zakonom. Kako navodi, u trećem odeljenju, koje vodi sve istrage ubistava, pokušaja ubistava, kao i seksualnih prestupa u Beogradu, Jović je najpre bio inspektor, a onda je postavljen za rukovodioca.

Bio na merama

– U ovom odeljenju on je radio još i na slučaju Uroša Mišića, odnosno na istrazi pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na Marakani u decembru 2007, ali je učestvovao i u istrazi pogibije francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009 – kaže naš sagovornik, uz opasku da je Jović radio s kolegama na svim važnim istragama.

Viši sud odredio je sinoć pritvor do 30 dana Joviću, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja i trgovinu uticajem. Sudija Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda doneo je rešenje kojim je odredio pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i saokrivljenog.

Muškarac kome je uhapšeni Jović omogućio da ne odgovara za nasilje u porodici imao je čak četiri krivične prijave samo u toku ove godine.

– Njega je bivša žena i prethodnih godina prijavljivala za pretnje i nasilje, ali je Jović omogućio da se nasilniku ne izrekne hitna mera zabrane prilaska žrtvi – objašnjava naš sagovornik.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/GlavneVesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter