TRAMP PISAO TAČIJU: Biće mi drago da ugostim vas i Vučića u Beloj kući...

 

Vašington -- Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je na svom Tviter profilu pismo koje mu je američki predsednik uputio 14. decembra, na dan proširenja mandata KSF.

U pismu se pozdravlja Tačijeva uloga u dosadašnjem toku pregovora i naglašava da je sada „jedinstvena prilika“ za postizanje sveobuhvatnog mira.

Lideri Kosova se pozivaju na jedinstvo i uzdržanost „od postupaka koji bi otežali postizanje sporazuma“.

U poruci na Tviteru, Tači se zahvalio Donaldu Trampu na podršci kosovskoj nezavisnosti i rekao da se raduje proslavi mira u Beloj kući čiju je organizacio predložio sam Tramp u pismu. 

- Hvala predsedniče Tramp za vašu moćnu podršku kosovskoj nezavisnosti i našem zajedničkom nastojanju da postignemo sveobuhvatni sporazum između Srbije i Kosova. I ja se radujem proslavi konačnog mira u Beloj kući i otvaranju puta u članstvo Kosova u NATO, EU i UN - napisao je Tači. 

Pismo prenosimo u celosti. 

“Poštovani gospodine predsedniče: 

Bilo je zadovoljstvo razgovarati s vama tokom proslave Dana primirja u Parizu. Kosovo je ključni partner u našim naporima da garantujemo mir i stabilnost cele Evrope. Pozdravljam vaše trenutne napore pomirenja sa Srbijom. Neuspeh da se iskoristi ova jedinstvena prilika bi bio tragičan korak unazad, jer malo je verovatno da će se još jedna šansa za sveobuhvatni mir uskoro pojaviti. 

Pozivam vas i lidere Kosova da iskoristite ovaj jedinstveni trenutak, da govorite ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i uzdržite se od postupaka koji bi otežali postizanje sporazuma. 

SAD su dosta uložile u uspeh Kosova kao nezavisne, suverene države. Želimo da vaša zemlja nastavi da raste. 

Mi smo spremni da pomognemo vašim naporima da postignete sporazum koji balansira interese i Kosova i Srbije. Takav sporazum je na dohvat ruke. Radujem se što ću Vas i predsednika Aleksandra Vučića dočekati u Beloj kući kako bi proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum”.

Telegraf
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live