Izvor:
16.09.2016 u 02:11
0

POKUŠALI DA RADIKALIZUJU VERNIKE: Četiri imama optužena za terorizam i podsticanje mržnje na Kosovu

Kancelarija javnog tužilaštva u Prištini saopštila je da je specijalni tužilac optužio dva muslimanska lidera da su počinili teroristička dela, a druga dva za podsticanje nacionalne, rasne, verske i etničke mržnje, javlja AP.

Optuženi su B.R, bivši imam u džamiji u blizini Termokosa u Prištini, I.B, imam u Prizrenu, E.G, imam iz Peći, M.M, imam iz Prizrena i, kao peta, osoba sa inicijalima F.R, navedeno je na sajtu Kancelarije.

Prema optužnici, optuženi B.R. i I.B. počinili su zločin podsticanja na vršenje terorističkih dela, dok su E.G. i M.M. optuženi da su izvršili krivično delo izazivanja mržnje, razdora ili netrpeljivosti, nacionalne, rasne, verske ili etničke prirode.

Peti optuženi se tereti za pozivanje na pružanje otpora pravnim institucijama.

U saopštenju se ne navode detalji aktivnosti koje su dovele do podizanja optužnice, ali se kaže da će najteže optužbe biti kažnjive robijom u trajanju do osam godina.

Kosovske vlasti tvrde da se nijedan kosovski građanin nije pridružio ekstremističkim grupama u Siriji i Iraku ove godine, mada se za oko 70 njih smatra da su tamo aktivni, napominje američka agencija.

Tanjug
Foto: Facebook/komunalnapolicija.gradabeograda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter