Izvor:
10.01.2019 u 11:52
0

UŽASNA NESREĆA KOD KRUŠEVCA: Lekari se i dalje bore za život majke, beba zbrinjena u KC Kragujevac!

Lekari kruševačke bolnice i dalje se bore za život mlade žene koja je jutros teško povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Kruševac-Kaonik, a u kojoj je poginula jedna osoba.

Prema rečima dr Savka Markovića načelnika Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac, žena je primljena u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom stanju i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.

– Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije. Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta – rekao je dr Marković za Tanjug.

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspotavljeni zadovoljavajući vitalni parametri.

Kako je rekao, radi nastavka lečenja beba je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavaljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

– Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni paametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku – rekao je Marković.

Nešto ranije, oko 7.30 časova, na isto odeljenje primljena je još jedna ženska osoba u relativno teškom opštem stanju sa znacima traumatskog stresa.

Njeno opšte stanje je stabilizovano i ona je van životne opasnosti, rekao je dr Marković i dodao da se njeno stanje i dalje prati.

Mediji prenose da je stradali muškarac (26) bio suprug trudnice (25).

MUP je saopštio da se nesreća dogodila oko 6.45 časova na državnom putu Kruševac-Kaonik, kod mesta Čokotino Brdo i da je u direktnom sudaru autobusa kruševačkog "Jugoprevoza" i vozila "fiat punto", smrtno stradao 26-godišnji vozač, dok su putnici u vozilu zadobili povrede.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/ @blokvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter