Izvor:
03.02.2019 u 16:51
0

GRIP POKOSIO NIŠLIJE: Nakon devojke, preminuo i profesor! Lekari se bore za život još šestoro!

Nišlijka M. A. (26) i profesor (72) u penziji preminuli su na Infektoivnoj klinici u Nišu od virusa gripa tipa AH1N1, potvrđeno nam je u Kliničkom centru u Nišu.

Na ovoj klinici leži još 6 pacijenata koji su životno ugroženi. Goran Mitrović, zamenik direktora Infektivne klinike u nišu kaže da se starosna dob pacijenata kreće od 43 do 75 godina.

– Sada imamo šest pacijenata. Od toga su petoro na apartima za disanje. Sve smo učinili da spasimo devojku, ali organizam nije izdržao. Ona je obolela 20. januara. Tri dana kasnije je primljena na pneumofiziologiji i odmah istog dana je prebačena na Intenzivnu negu zbog insuficijenta oba plućna krila. Imala je obostranu upalu pluća. Istog dana je stavljena na respirator. Nakon toga je bila stalno praćena, imala je visoku temperaturu da bi poslednja dva dana bila na dijalizi jer su joj i bubrezi otkazali. Ona nije bila hronični bolesnik – prilča Mitrović.

Kako nezvanično saznajemo u Institutu za javno zdravlje broj obolelih u Nišu je porastao, ali u odnosu na broj stanovnika nije ni blizu proglašenje epidemije gripa.

– Profesor geografije u penziji je već bolovao tako da je nažalost i on umro od istog virusa. Pacijenti jesu životno ugroženi, ali sve činimo da ozdrave. Preporuka je da pacijent čim dobije mučninu, bolove u glavi povraćanje, odmah da se jave lekaru jer se grip ne leči samo antibioticima – kaže Mitrović.

On kaže da će se sutra organizovati sastanak svih nadležnih kako bi se pravilno reagovalo i suzbio virus.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter