Izvor:
11.02.2019 u 11:58
0

ODBEGLI VIŠESTRUKI UBICA: Potraga za Edinom Gačićem!

Odbegli višestruki ubica Edin Gačić i dalje je neuhvatljiv za policijske strukture BiH, a bez obzira što je osumnjičen da je poslednji zločin izvršio u Suhodolu, na području Kantona Sarajevo (KS), za njim se intezivno traga i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK), a posebno se pretresaju svi vozovi koji saobraćaju između Sarajeva i Mostara, u oba smera.

Sarajevski sajt klix.ba prenosi da je portparol MUP HNK Ljudevit Marić kazao da on ne može da proceni da li se Gačić nalazi na području ovog kantona ili nekog drugog.

Mi nastavljamo potragu prema našem operativnom planu, sarađujemo sa svim drugim kantonalnim MUP-ovima i policijskim agencijama – rekao je Marić.

On je dodao da se pregledaju svi vozovi koji saobraćaju između Sarajeva i Mostara, u oba smera, kao i da se nastoji da se i na druge načine locira višestruki ubica.

Podseća se da je Gačić već sedam dana je u bekstvu i to nakon što je prošlog ponedeljka ubio Sauda Sultanića u mestu Podorašac kod Konjica, a potom pre dva dana policajca Mahira Begića u mestu Suhodol kod Tarčina. Navodi se da su građani u strahu, pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja danas pojačanim intenzitetom vrši potragu.

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona. Ministar unutrašnjih poslova tog kantona Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubica pronađe.

Portal insajder.in navodi da je serijski ubica Edin Gačić za vreme rata u BiH bio pripadnik odreda "El mudžahid". Navodi se da se u posedu ovog portala nalazi spisak svih boraca tog zloglasnog odreda čiji su se pripadnici "proslavili" brojnim stravičnim zločinima nad zarobljenim srpskim i hrvatskim vojnicima i civilima.

Na tom spisku, koji se nalazio u komandi Trećeg korpusa tzv. Armije BiH, a pod čijom ingerencijom se inače nalazio odred "El mudžahid", Gačić je evidentiran pod rednim brojem 687. Prema toj evidenciji, Gačić se mudžahedinskom odredu priključio 20. septembra 1995. i u njemu je bio do 24. decembra iste godine.

Navodi se da je manijakalni ubica, koji se sumnjiči da je juče kod Tarčina ubio četvrtu žrtvu, policajca Begića, prvi registrovani zločin počinio 6. avgusta 1998, kada je šrafcigerom ubio bivšeg saborca iz "El mudžahida" Ismeta Gunića. Zbog tog ubistva osuđen je 1999. na 14 godina zatvora, a kada je u avgustu 2002. dobio slobodan vikend u Zenici je ubio svoju majku Sifetu sa dva hica iz pištolja. Nakon tog zločina osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, koju je izdržavao u Zenici i Bihaću.

Ovaj portal dalje navodi da se Gačić, kada je 2017. godine izašao na slobodu, prijavio da živi u Banjaluci, gde je inače i rođen, a MUP RS ga je registrovao kao izuzetno opasnu osobu.

Navodi se da je Gačić navodno posle izlaska iz zatvora nekoliko meseci zaista i živeo u Banjaluci, a zatim je prodao deo porodične kuće u naselju Novoselija i odselio se u Konjic, gde je ubio trgovca Sauda Sultanića, a kasnije u Suhodolu policajca Mahira Begića.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter