Izvor:
18.02.2019 u 07:51
0

UPRKOS BORBAMA LEKARA: Preminuo i muzičar Mirsad Kerić koji je vozio Šaulića!

U saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj poginuo je pevač narodne muzike Šaban Šaulić, a preminuo je i vozač koji je upravljao automobilom.

Muzičar Mirsad Kerić (43), kome su se posle saobraćajne nesreće lekari borili za život, preminuo je.

Kako se navodi, Kerić je vozio, Šaulić je sedeo pored njega, dok je pozadi bio Šaulićev kum.

U okviru istrage, prema saopštenju nemačke policije, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač "mazde 6", koja je učestvovala u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju.

Navodi se da je on u vozilo "seat ibica", u kojem je bio Šaban Šaulić sa još dve osobe, udario odpozadi, posle čega su u oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine.

Šaulić je bio muzičar i producent, a u toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike".

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

Prvi album Šabana Šaulića izašao je 1969. godine, kada je imao 18 godina. Godine 1985. Rade Vučković napisao je pesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulica su bili i "Uvenuce narcis beli", "Sine", "Danima te cekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ'' hiljadu žena" i druge.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter