Izvor:
24.09.2016 u 01:10
0

OPTUŽBE PROTIV POLICIJSKOG GENERALA: Bivši načelnik saobraćajne policije osumnjičen za tešku zloupotrebu položaja!

Bivši načelnik Uprave saobraćajne policije general Dragiša Simić optužen je za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa prekršajnim postupcima.

Optužnim predlogom koji je podnet sudu tužilaštvo je tražilo 18 meseci zatvora za Simića, rekao je portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Inače za ovo krivično delo zloupotrebe službenog položaja, koja se stavlja na teret Simiću, zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

Tužilaštvo naime tereti Simića da je kao načelnik Uprave saobraćajne policije od 2011. do 2014. godine iskorišćavanjem službenih ovlašćenja nalagao da se ne pokreće prekšajni postupak protiv nekih lica ili da se zahtevi za pokretanje postupka koji su već podneti – povuku.

On je, kako su objasnili u tužilaštvu, prema zakonu imao diskreciono ovlašćenje da u određenim slučajevima tako postupi, odnosno u slučajevima u kojima su ispunjeni razlozi predviđeni zakonom.

Tužilaštvo Simića tereti da je mimo zakona postupio u oko 400 slučajeva.

S obzirom na to da je u pitanju optužni predlog, a ne optužnica, očekuje se da sud uskoro zakaže suđenje.

On je smenjen s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije 6. juna 2014.

U MUP je zaposlen od 1990. Radio je kao saobraćajni policajac u Prištini, a od 1998. bio je vođa sektora u istom sekretarijatu.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter