Izvor:
04.03.2019 u 15:45
0

BRITANIJA ZABRINUTA: Povećan broj ubistva hladnim oružjem!

Dva tinejdžera su ubijena tokom vikenda u napadu nožem u Britaniji, što povećava broj ubijenih hladnim oružjem ove godine na 24 osobe, i nastavlja da izaziva veliku zabrinutost javnosti.

Ukupan zbir od 285 ubistava izvršenih hladnim oružjem u 2018. godini je najveći broj zabeležen od 1946. godine tj. od kada postoje statistički podaci. Prethodni rekord je zabeležen 2008. godine kada je evidentirano 268 smrtnih uboda, preneo je Rojters.

Policija objašnjava da je porast broja ubodenih hladnim oružjem povećan zbog rivaliteta među bandama, stalno prisutnog nasilja u socijalnim medijima kao i zbog nemogućnosti nabavke pištolja.

Broj dece ispod 16 godina povređene nožem je između 2016. i 2018. godine porastao za 93 odsto.

Istovremeno policiji su zbog strogih mera premijerke Tereze Mej, smanjeni prihodi.

Preuzimamo akciju na više strana, ja ću se sresti sa policijskim šefovima da čujem šta još može da bude urađen – rekao je britanski ministar unutrašnjih poslova Sajid Javid.

Vlada je rekla da je pokrenula niz aktivnosti kako bi se suprotstavili kriminalu, uključujući 200 miliona funti koje su date za fond mladih.

Takođe je predloženo dodatnih 970 miliona funti za finansiranje policije u narednoj godini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter