Izvor:
05.03.2019 u 08:06
0

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ: ,,Nastavlja se natprosecno toplo i u martu“!

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović izjavio je danas da je prava zima završila sa snegom krajem januara, a da smo u februaru imali prilično toplo vreme, za 3,5 ili četiri stepena višu prosečnu temperaturu u odnosu na višedecenijske vrednosti.

– Nastavlja se natprosecno toplo i u martu. Biće još po Srbiji u nekim mestima slabog jutarnjeg mraza, ali će dnevne temperature biti daleko iznad nule, tako da nema prave zime – rekao je Todorović.

Prema njegovim recima, u višim planinskim predelima može biti pomalo snega, ima ga i na tlu. Na Kopaoniku i Staroj planini ima metar snega.

– U tom smislu narednih sedam do 10 dana veoma promenljivo vreme, natprosečno toplo. Dan, dva, tri maksimalna temperatura 20-tak stepeni, pa onda pad za sedam-osam stepeni, jednodnevno, dvodnevno zahlađenje. Nešto malo kiše. Ne bi trebalo da bude ozbiljnih padavina – kaže Todorović.

Prema njegovim rečima, sledeće sedmice malo niže maksimalne dnevne temperature – ne prelaze 20 stepeni.

Topljenje snega, kaže, utiče na vodostaj. Zbog visoke temperature, pri jakom južnom vetru i padavinamak, topljenje snega je nepovoljna okolnost.

– Za sada nema te situacije koja bi ukazivala na tu kombinaciju. Sneg će u martu početi polako da se topi i ne bi trebalo da bude većih problema – rekao je Todorović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter