Izvor:
07.03.2019 u 15:48
0

POŽAR U GRAČANICI: Vatra se širi u dva pravca – prema naselju Kišnica i prema selu Šaškovac!

Na brdu iznad Gračanice danas oko podne izbio je požar koji još nije lokalizovan, a vatra se širila u dva pravca u delu oko sportskog objekta – prema naselju Kišnica i prema selu Šaškovac.

Kako su rekli službenici Odeljenja za vanredne situacije pri Opštini Gračanica, uzrok požara je najverovatnije ljudski faktor, a pored vatrogasnih ekipa iz Lapljeg sela i Prištine, gašenju požara su se priključili i meštani Gračanice.

Uzrok je ljudski faktor, verovatno je neko lice zapalilo nisko rastinje i pošto je jak vetar rasplamsao vatru, požar je zahvatio deo šume. Iako je ovde samo nisko rastinje, iza brda je rudarsko naselje Kišnica kome preti opasnost od požara – istakao je Gligorije Maksimović, službenik Odeljenja za vandredne situacije pri opštini Gračanica.

Ukoliko požar uskoro ne bude lokalizovan, okolna domaćinstva će biti ugrožena, a iz Opštine Gračanica je upućen apel svim građanima da ne pale travu i nisko rastinje, jer na taj način izlažu opasnosti ljudske živote.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter