Izvor:
13.03.2019 u 12:06
0

ETIOPIAN ERLAJNS: Nedugo pre nego što se avion srušio pilot je tražio povratak u bazu!

Pilot Etiopian erlajnsa imao je poteškoća s upravljanjem avionom, nedugo pre nego što se Boeing 737 maks 8 srušio na području gradića Bišofte pilot je tražio povratak u bazu, izjavio je glavni izvršni direktor avio kompanije Ethiopian Airlines Tevolde Gebre Mariam.

Na snimku razgovora pilota s kontrolom vazdušnog saobraćaja čuje se kako je pilot imao poteškoća s upravljanjem avionom pa je zatražio da se vrati u bazu.

Pilot je dobio odobrenje za povratak, ali je ubrzo nestao s radara – rekao je izvršni direktor Tevolde Gebre Mariam.

U poslednjih šest meseci srušila su se dva aviona tipa Boing 737 maks 8. U nesreći od 10.marta kada se srušio avion Etiopian erlajnsa život je izgubilo 157 osoba, a u nesreći iznad Javanskog mora kada srušio se Boing 737 maks 8 aviokompanije "Lion" poginulo je 189 osoba.

Gebre Mariam rekao je za CNN da su svi piloti Ethiopian Airlinesa prošli kroz dodatnu obuku o postupcima tokom leta, koja je uključivala i informacije o procedurama uvedenim nakon pada 737 MAX 8 avio kompanije Lion Air, naveo je hrvatski portal Indeks.

Sličnosti između dve nesreće su značajne – kazao je Gebre Mariam.

U oba slučaja radilo se o novim modelima istog aviona i oba leta trajala su samo nekoliko minuta pre nego što se srušio avion.

Još uvek ne znamo tačan uzrok nesreće, a spekulacije nisu nikome od koristi – rekao je Gebre Mariam.

Smatra, kaže, da definitivno postoje neka neodgovorena pitanja povezana s ovim tipom aviona.

Istraga je u ponedeljak na mestu pada pronašla dve crne kutije, od kojih je jedna delimično uništena.

Nesreća se dogodila samo šest minuta pošto je avion uzleteo iz prestonice Etiopije. Iz aviokompanije kažu da je glavni pilot uputio poziv za pomoć, ali da su posle toga izgubili kontakt.

Stradali su državljani iz čak 35 zemalja, među njima i jedan Srbin.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter