Izvor:
15.03.2019 u 10:14
0

POČASNI KONZUL NA NOVOM ZELANDU: U napadu izgleda nema žrtava državljana Srbije!

Počasni konzul Srbije na Novom Zelandu Stevan Berber izjavio je da je napad na dve džamije najtragičniji događaj u toj zemlji od kako je on na tom ostrvu.

On je rekao da je u svojstvu počašnog konuzla dobio informaciju o ovom, kako kaže, teškom incidentu, te da je pokrenuo proceduru kako bi ustanovio da li među žrtvama ima nekoga ko je državljanin ili ima ikakve veze sa Republikom Srbijom.

Izgleda da takvih osoba nema – rekao je Berber i naveo da su taj teroristički napad osudili zvaničnici Novog Zelanda, te da je premijerka navela da su ovo najcrnji časovi Novog Zelanda.

Smatra se da je ovaj napad bio jako dobro planiran i izveden. Povodom toga su se oglasile praktično sve službe Novog Zelanda, uključujući obraćanje naciji predsednice vlade – rekao je Berber.

Napadač optužen za ubistvo pojaviće se sutra pred sudom, ali još nije poznato da li je isti napadač odgovoran za oba napada.

Uhapšene su četiri osobe, a glavni napadač je identifikovan kao 28-Australijanac Brenton Tarant.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter