Izvor:
28.03.2019 u 07:15
0

UBIJENA NAJKONTROVERZNIJA ZVEZDA INSTAGRAMA: Njeno ubistvo dobro planirano! (FOTO)

Na snimcima sa nadzornih kamera 27. septembra 2018. vidi se beli kabriolet u uskoj uličici. Čovek, odeven u belo, trči prema mestu vozača, zaustavlja se na nekoliko sekundi, a zatim trči prema motociklu kojim upravlja drugi muškarac. Beli sportski auto potom polako odlazi niz ulicu. U njemu se nalazi Tara Fars, najkontroverznija zvezda društvenih mreža u Iraku koja umire od rana nanetih vatrenim oružjem.

Tara Fars imala je 2,7 miliona pratilaca na Instagramu, koji su je viđali u različitoj odeći, kako pokazuje svoje tetovaže ili demonstrira tehnike šminkanja. Ona je objavljivala postove o putovanjima, knjigama i smešnim događajima.

Ona i Ajuš – jedna od prvih ženskih DJ-eva u Iraku bile su drugarice. Ajuš se vratila u Bagdad nakon kratkog putovanja u Tursku i tog dana primila je poziv sa broja koji nije prepoznala.

-Ja sam, Tara. Kako je bilo na putu? Hajde da se vidimo danas- rekao je glas.

Svaki detalj poziva je ostao u njenom sećanju.

Nekoliko sati nakon prvog telefonskog poziva, Ajuš je pozvala Taru da se dogovore gde će se videti. Niko nije odgovorio.

Pokušala je ponovo da pozove oko 17.30. Odgovorio je mladić, vrišteći:

-Tara Fars je ubijena.

Ajuš je odmah proverila svoj Fejsbuk. Već je bilo poruka o Tarinoj smrti.

-Bila sam uplašena. Odmah sam otišla kući – rekla je 37-godišnja Ajuš

Njena porodica je čula za Tarino ubistvo i odmah su se uplašili da bi i ona mogla biti u opasnosti.

I novinarka Sari Husam, koja je u aprilu intervjuisala Taru, bila je u šoku. Sedela je sa prijateljima u kafiću kao i mnogi mladi Iračani četvrtkom (kada počinje vikend u Iraku).

Vesti se brzo šire preko društvenih medija i praktično svi oko nje su znali za Tarinu smrt.

Taru je uvek pratila kontroverza, a jedan njen kolega samo kao Madžd je čak pomislio da je u pitanju šala, ili reklamni trik pokušaj Tare da privuče više pažnje.

U mnogim delovima sveta Tarin profil na Instagramu ne bi bio kontroverzan uopšte, ali su tetovaže i dalje radikalna stvar u Iraku, na stranu njeno ponašanje ili odeća uključujući kupaće kostime i donji veš.

Sledećeg dana premijer Hajder al Abadi je objavio da je pokrenuo istragu. Tara treća poznata mlada žena koja je ubijena u Bagdadu za dva meseca. Vreme tih ubistava je bilo slično sva tri puta puta žene su ubijene u četvrtak popodne. Osim Tare, to su Rafif al Jasiri i Raša Hasan, obe u tridesetim godinama. Policija je rekla da je Rafif umrla od prekomerne doze droge, a Raša od srčane insuficijencije.

Javnost je počela da paniči nakon Tarinog ubistva, pitajući se da li su sve liberalne žene na meti. Tarino ubistvo je bilo brižljivo isplanirano u sred dana u bezbednom predgrađu, u ulici punoj kamera. Tadašnji ministar Kasim al Aradži rekao je da su Taru ubili ekstremisti poznati policiji od ranije. On nije identifikovao grupu,ali je rekao da su u leto 2017. ubili i mladog iračkog glumca i manekenku Karar Nuši.

Izvor:Kurir
Foto: Instagram/Printscreen)its.tarafares

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter