Izvor:
30.03.2019 u 16:16
0

GAZA: Sukobi tokom protesta, jedna žrtva, 46 ranjenih!

Najmanje jedan Palestinac je ubijen, dok je 46 osoba ranjeno kada je izraelska vojska zapucala danas na demonstrante tokom obeležavanja prve godišnjice protesta protiv blokade Pojasa Gaze.

Više hiljada Palestinaca okupilo se danas na mestima u blizini granice sa Izrelom kako bi obeležili prvu godišnjicu protesta u Pojasu Gaze, a izraelski vojnici ispalili su suzavac i otvorili vatru na grupe aktivista, koji su se približili graničnoj ogradi.

Prema navodima palestinskih zvaničnika, najmanje jedan Palestinac je ubijen, a 46 učesnika protesta ranjeno u pucnjavi.

Desetine volontera u fluorescentnim prslucima trebalo je da spreče Palestince da ne prilaze previše blizu ogradi.

Međutim, kako je rastao broj okupljenih tokom podneva, kao rezultat poziva Hamasa na veliku izlaznost, više desetina učesnika protesta prišlo je ogradi, razvilo palestinske zastave i bacalo kamenje i eksplozive ka izraelskim vojnicima, stacioniranim u blizini.

Izraelske snage ispalile su potom suzavac i otvorile vatru kako bi rasterale masu.

Prema navodimaa palestinskog Ministarstva zdravlja iz Gaze, 17-ogodišnji demonstrant je preminuo nakon što je upucan u lice u istočnom delu grada Gaze.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter