Izvor:
29.09.2016 u 19:30
0

NA GRANICI SA HRVATSKOM: Hapšenje Sirijaca migranata

Posle jučerašnjeg slučaja sa dvojicom državljana Sirije, koji su rizikujući živote, pokušavali da se ilegalno domognu EU zakačeni ispod jednog kamiona, carinici su zajedno sa policijom 29. septembra 2016. godine, u ranim jutarnjim satima na graničnom prelazu Šid sprečili još osam stranih državljana da ilegalno pređu državnu granicu ka Republici Hrvatskoj.

Najpre su oko 4:20 časova u prikolici kamiona kragujevačkih registarskih oznaka, koji je vozio drveni pelet ka Italiji, pronađena trojica mlađih muškaraca iz Avganistana.

Sat kasnije su među džakovima plastičnog granulata koje je kamion beogradskih registarskih oznaka takođe vozio u Italiju, otkrivena još dva Avganistanca. Na kraju su oko 7 časova u makedonskom kamionu, koji se iz Makedonije uputio u Austriju natovaren suvim malterom, pronađena tri muškarca bez bilo kakve lične dokumentacije kod sebe.

U sva tri slučaja su vozači pravili pauzu na obližnjoj benzinskoj pumpi, što je najčešći indikator za detaljan pregled, jer je već poznata stvar da migranti koriste ovakve situacije, da se uvuku u kamionske prikolice i ilegalno domognu EU.

Migrante nakon otkrivanja preuzima policija u dalju nadležnost.

Blic
Foto: Uprava carina

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter