Izvor:
23.04.2019 u 12:17
0

IGOR PERVIĆ PRVI PUT PRIČA O SVOM POROKU: Njegova jeziva ispovest o heroinu!

Glumac Igor Pervić preminuo je danas u svom stanu nakon duge bolesti u 52. godini.

Jedan od najvećih šmekera iz plejade glumaca devedesetih godina, Igor Pervić, bio je među prvima koji je otvoreno govorio o svojim problemima sa heroinom i procesu odvikavanja kroz koji je prolazio.

O svojim porocima govorio je potpuno otvoreno, pa je tako u emisiji "Crni biseri" Vanje Bulića rekao, između ostalog, da je njegov put u drogu počeo sa duvanjem lepka u 13. godini.

Nije dugo prošlo kada su mu majka i očuh saznali šta radi. Ispričao je i da su mu se tada pojavili na treningu košarke, gde je, osim šamara, zaključan u sobu, a roditelji su mu oduzeli odeću i obuću. U to vreme imao je, ispričao je, 14 godina i živeli su na prvom spratu. Zato je Igor prosto skočio sa prozora i bos u ranim jutarnjim satima otišao na Kalemegdan, sa mišlju da prosto ode od kuće. Govorio je i o mračnim mislima koje su ga tada spopale, od toga da se nikada neće vratiti kući, preko toga da će ceo život provesti uzimajući drogu, a pomišljao je i na najgore – samoubistvo, samo da bi, kako je tada otvoreno govorio, naneo roditeljima više bola.

– Doveo sam očuha do ludila, hteo je da me udari, to je bilo iz ljubavi. U tom trenutku sam počeo da vičem “ti nisi moj otac, nemaš prava da me biješ”. Posle toga sam pobegao iz kuće, pošto su me zatvorili u sobu i posklanjali svu garderobu. Stanovao sam na prvom sparatu starogradnje, to je kao treći sprat novogradnje i onda sam u pidžami na pruge izašao na prozor i spustio se na noktima niz zid i bos izašao. Otišao sam na Kalemegdan, a jutarnji polivači ulica su pomislil da sam pobegao iz ludnice. Bio sam dete, imao sam četrnaest godina. Sećam se, legao sam na klupu i gledao reku. To su tako pomešana osećanja koja vam prolaze kroz glavu, gotovo nikada se neću vratiti kući, moj se život sa roditeljima završava, a nastaviću da se bavim drogom i sve tako – ispričao je glumac prilikom gostovanja u emisiji Vanje Bulića.

– Majka me je nalazila u strašnim stanjima. Dotle je dolazilo da bi me ona stavila u kola i dala mi pare za drogu jer više nije mogla da me gleda. Nisam imao više gde da se ubodem – iskreno je opisao Pervić kako su izgledali najteži trenuci kada majka Lidija nije znala šta da uradi.

Uskoro je Igor prešao i na halucinogene droge. Bile su to osamdesete, prisećao se, vreme kada je, kako je rekao, svaki klinac imao dovoljno veliki džeparac da na velikom odmoru sebi kupi LSD, što su i radili. Lepak su, govorio je, duvali na času

Sve vreme Igor je apelovao na decu koja ga gledaju da se ne upuštaju u te priče, jer o tome je otvoreno govorio baš zato da bi upozorio mlade ljude na horor droge.

– Klinci, nemojte se zaneti, pogubićete mozak – poručio je tada u emisiji.

Heroin je, sećao se, prvi put probao u 17. godini a kupila mu ga je tadašnja devojka. Nastavio je da se viđa sa njom i da redovno uzima heroin, što je povlačilo i krađu novca od roditelja. Godinu dana je trebalo roditeljima da vide šta im se dešava sa detetom jer je sve krio noseći u svakoj prilici duge rukave.

U to vreme su se narkomani lečili u "Dragiše Mišović" i majka ga je odvela tamo. Smestili su ga u sobu sa psihijatrijskim bolesnikom. Pošto je soba bila u prizemlju, „prijatelji“ su mu donosili heroin i u bolnicu.

Posle toga, 1986. je upisao Akademiju. Tamo je na različitim mestima imao štekove gde je krio drogu. Vremenom je odlaske na Akademiju proredio. Neka predavanja je izbegavao da bi u međuvremenu nabavio drogu i onda bio "spreman" za druga predavanja.

Gluma mu je bila i ostala najveća ljubav, ali zbog čitave priče nije diplomirao. Kako je rekao, bilo je i hapšenja u Srbiji i Grčkoj, ali i teških batina u policiji.

U odvikavanju, do kog je došlo u trenutku kada više nije imao gde da se ubode, pomogla mu je supruga Jasmina Holbus.

Konačno lečenje usledilo je u Londonu, o čemu je takođe govorio.

– Otišao sam u London na detoksikaciju i za 24 sata pod anestezijom promenili su mi krv, izvukli sve otrove i blokirali centre u mozgu kako ne bih mogao ništa da osetim ako ponovo uzmem drogu – izjavio je Igor nakon lečenja.

Na kraju "Crnih bisera", Pervić je imao poruku za klince.

– Nemojte se za*ebavati. Prvi put će vam dati džabe, možda i drugi, ali će vam naplatiti to tako da ćete ceo život patiti, i možda završiti kao mnogi od mojih prijatelja – dva metra pod zemljom i to mnogo brže nego što očekujete. Kraj je potpuno izvestan ako nemate tako ludačaku sreću kakvu sam ja imao.

Izvor: Blic
Foto: facebook/Igor Pervić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter