Izvor:
24.04.2019 u 14:18
0

NIŠ: Uhapšena dvojica lekara veštaka i saradnik zbog mita!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su V.K. (61), lekara specijalistu-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda PIO, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

Uhapšeni su i Z.J. (66), lekar veštak-koordinator u penziji, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i D.S. (44), saradnika za poslove veštačenja, koji se sumnjiči za krivična dela primanje mita u pomaganju i trgovinu uticajem, saopštio je MUP.

Sumnja se da je V.K., preko D.S. i jednog šezdesetosmogodišnjeg muškarca, zahtevao i primio 500 evra od jedne četrdesetosmogodišnje žene, kao i 200 evra od pedesetšestogodišnjeg muškarca, a koje je potom podelio sa D.S., kako bi doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.

Takođe, sumnja se da je Z.J. početkom 2015. godine zahtevao i primio 400 evra od pedesetsedmogodišnjeg muškarca, kako bi prilikom veštačenja u njegovom predmetu doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.

Z.J. se sumnjiči i da je krajem decembra 2018. godine od istog muškarca zahtevao i primio 400 evra, od čega je 50 evra predao D.S. kako bi posredovao da se prilikom veštačenja njegovog predmeta donese pozitivni nalaz, mišljenje i ocena u vezi sa zahtevom za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica.

Osumnjičenima V.K., Z.J. i D.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u pomaganju krivična prijava će biti podneta protiv šezdesetosmogodišnjeg muškarca, dok će protiv jednog pedesetsedmogodišnjaka biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela davanje mita i trgovina uticajem.

Krivična prijava biće podneta i protiv četrdesetosmogodišnje žene i pedesetšestogodišnjeg muškarca koji se terete da su izvršili krivično delo davanje mita.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter