Izvor:
03.10.2016 u 19:18
0

HAPŠENJE ZBOG POKUŠAJA UBISTVA INSPEKTORA: Državljanin Srbije pao na graničnom prelazu

Zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića danas je na granici sa Srbijom uhapšen državljanin Srbije Radovan Aleksić , saopšteno je nezvanično "Vijestima" u tužilaštvu.

Na inspektora Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispalljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Aleksić je uhapšen po poternici crnogorskog tužilaštva.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mesta događaja u pravcu bekstva na kojima je, kako se veruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, prenose podgoričke "Vijesti".

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izviđaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A. državljanin Republike Srbije 11.07.2016. godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna poternica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja. Tokom postupka ovo tužilaštvo će utvrditi sve bitne činjenice od značaja za postojanje krivične odgovornosti R.A. i potpunog rasvjetljavanja ovog slučaja", saopšila je portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

List "Dan" je danas objavio da je Aleksić bivši šef Kontra obavještajne službe (KOS) Vojske Jugoslavije i da ima čin pukovnika.

Blic
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter