Izvor:
07.10.2016 u 17:47
0

DA LI ĆE KONAČNO BITI REŠEN ZLOČIN IZ 2010. GODINE: Policija na tragu ubice tinejdžerke iz Subotice?!

Pomak u istrazi surovog ubistva šesnaestogodišnje Milice Barašin, koje se dogodilo pre tačno šest godina. Inspektori sumnjaju na lokalnog zanatliju, ali nemaju dovoljno dokaza da bi ga uhapsili.

Policija ima operativna saznanja o tome ko bi mogao da bude počinilac monstruoznog ubistva šesnaestogodišnje Milice Barašin, koja je na monstruozan način usmrćena u Subotici pre tačno šest godina. Ipak, u ovom trenutku nedostaju čvršći materijalni tragovi i dokazi dovoljni za tužilaštvo i sud. Veruje je sa da je reč o čoveku koji je iz Subotice i koji se bavi određenim zanatom.

Na ovakav zaključak došlo se na osnovu obdukcije tela. Na vratu je bio samo jedan rez, napravljen specifičnim oružjem koje koriste određene zanatlije. Devojčica je bila praktično preklana i ostavljena pored pruge.

– Stručnjaci su napravili profil ubice i idući tim tragom došli smo do izvesnog imena – navodi naš izvor blizak istrazi.

– On je pod prismotrom, ali zasad nismo imali uspeha u pribavljanju čvršćih dokaza. Ipak, ne odustajemo od ovog slučaja. Pratimo i ostale tragove. Psiholozi su zaključili da je ubica verovatno psihopata.

Inspektori su detaljno ispitali i svedoka koji je poslednji video devojčicu živu. Reč je o muškarcu koji je išao za njom uoči ubistva. Postoji mladić koji je video Milicu sa slušalicama na ušima i muškarca iza nje. Policija ima detaljan opis i jednog takvog su pronašli. Pao je na poligrafu, a više psihologa je potvrdilo da bi to mogao da bude ubica. Međutim, pušten je zbog nedostatka materijalnih dokaza.

Svetlana Simendić, majka male Milice, strahuje da monstrum možda nikad i neće biti otkriven. Ipak, kako kaže, tračak nade joj uliva to što je novi načelnik subotičke policije najavio reviziju i rešavanje svih slučajeva.

I dalje se živo sećam kobnog 7. oktobra 2010. godine – priča Svetlana. – Nikada neću moći da zaboravim te večeri, kada sam uzaludno čekala svoju jedinicu da se vrati kući.

Za to vreme, prelepu devojčicu, učenicu drugog razreda srednje Hemijske škole, kod Somborske pruge nadomak kućnog praga, presreo je nepoznati muškarac. Prevukao ju je preko pruge i monstruozno je ubio presekavši joj glavnu aortu. Njeno gotovo obezglavljeno telo ostavio je u lokvi krvi. I posle toliko vremena i na hiljade ispitanih svedoka, ubica je još na slobodi.

– Ništa meni neće biti lakše i ako ga uhvate, ali želim samo da znam zašto. Šta mu je dete skrivilo, kome se svetio, da li je neki psihopata ili je neko koga možda i poznajemo – priča neutešna majka, pokazujući devojčicine fotografije uramljene svuda po kući.

– Svaki dan prolazim pored tog mesta, te krivine gde ju je presreo, pruge preko gde je pronađeno njeno telo… Svaki korak koji napravim podseti me na moje dete.

Muk. Suze nesrećne majke same naviru. Neprolaznu bol produbljuju vesti o novim ubistvima i nestancima dece, kojih je u poslednje vreme sve više i više.

– Koliko još naše dece mora da strada da bi se nešto u ovoj zemlji promenilo. Moramo kao društvo pod hitno nešto preduzeti – uzdišući će Svetlana.

PISALA MINISTRU

OD prvog dana Svetlana je odlazila u subotičku policiju i raspitivala se kako napreduje slučaj. Posle niza zatvorenih vrata na koja je naišla, nesrećna žena obratila se ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji joj obećao da će krvnik biti pronađen.

– Rekao je da je Miličin slučaj prioritet nad prioritetima u Srbiji, ali da je problem što ne postoji motiv ovog ubistva – nastavlja Svetlana. – Očigledno je napravljen propust na samom startu, a sada je već dosta vremena prošlo.

ODGOVORNOST

U Subotici je održana prva konferencija "Bezbednost i odgovornost 2016" u organizaciji Fondacije "Tijana Jurić". Osnivač fondacije Igor Jurić posvetio je taj skup Milici Barašin.

Novosti
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter