Izvor:
09.10.2016 u 02:33
0

STATUS KOJI JE POTRESAO INTERNET: Dok su mu sekli burmu, držala sam ga za ruku! (FOTO)

Potresan i poučan status Dragane Đermanović iz Novog Sada za samo jedan dan dobio je preko dve hiljade lajkova. Žena je do detalja opisala kako joj je drugog septembra stigla SMS poruka koja je zauvek promenila život njene porodice. Njenu ispovest i poruku upozorenja koja se velikom brzinom širi internetom, uz njeno odobrenje prenosimo u celosti.

"02. septembra, oko 16h, moj Nikola je imao ozbiljan udes… na putu Inđija-NS. Vozio je motor, imao kompletnu opremu, nigde nije pogrešio. Stariji čovek je iz suprotnog smera naglo skrenuo na pumpu sa Nikoline desne strane, preko pune linije. U sekundi se našao ispred njega!

U 16h mi je stigao SMS: "Nikola imao udes". Počeo je pakao! Dovežen je u urgentni centar, prvi pogled i poljubac i njegove reči: "Izvini Gago".

Hitna snimanja, pregledi… seku mu burmu, ja ga držim za ruku… bled, izmučen, u bolovima.

Dijagnoza: prelom butne kosti, kolena i potkolenice desne noge i nekoliko preloma desne šake. Kreće na ortopedsku operaciju… pada u šok, dijagnoza – unutrašnje krvarenje. Umesto ortopedske, ide na abdominalnu operaciju. U stomaku preko 2l krvi iz creva. Šav 23 kopče. Šok soba, na aparatima, ugrožen život… agonija!

Deca. Nina i Jovana, njegova mama, sestra… svima treba da kažem. Gde da idem, koga da zovem. Jutro, 03.09. sve je i dalje neizvesno, ortopedske operacije se odlaže do daljnjeg. Na transfuziji… jutro kada sam ga videla. Bez svesti je. Dan kada mi je pre 7 godina umro tata. Drhtim. Umirem. On je moj život. Budi se oko podneva, u bolovima… butna kost krvari, ali je slab za narednu operaciju.

Posete šok sobi. Sati čekanja za minute u kojima smo zajedno. Suze. Moje i njegove. Curice pate. U srcu sreća, jer je živ!

Peti dan operacija butne kosti i šake. Šipka duga 40cm, u šaci 4 klina. Koleno i potkolenica čekaju treću operaciju… zbog rana, bula i plikova u tom predelu.

Čekamo još 2 nedelje… on je nepokretan. Tužan. Bolan. Viđam ga, svaki dan ima samo taj jedan smisao – da budemo zajedno.

Treća operacija. Fiksator na kolenu. Bol. 4 naredna meseca sa tim. Štake ne može da koristi zbog preloma šake.

Posao, deca, Nikolin posao (jer smo porodična firma), birokratija, škola septembarska (8. i 4. razred), predavanja, zaposleni, računi… sve što sam radila, sve što je on radio i 1000 kila bola na mojim ramenima. Dug predug mesec. A oporavak je tek počeo. Sve je drugačije. Ali smo sada zajedno. Nikad neće biti isto, ali imamo jedno drugog.

Do sada je automobilom prešao preko 700.000km a motorom, koji vozi 8 godina oko 50.000km. Ima iskustva, nije klinac, uvek je bio odgovoran.

Teško, teško, teško.

Čim prohoda idemo da kupimo nove burme.

Pišem vam jer možda vozite motor, možda planirate da ga kupite, imate drage ljude koji voze ili planiraju da ga kupe. Želim vam da NIKAD ne iskusite ovaj bol i tugu. Molim vas razmislite, na motoru ništa nije do vas. Život nema cenu. Suze voljenih su preskupe. Volite sebe i druge i mislite o bezbednosti. Kupite sigurniji auto. Ove stvari se ne događaju drugima, mogu se desiti bilo kome. Ne želim da se dese vama", poručila je žena i potpisala sebe, svog dragog i svoju decu.

Crna statistika: Smrt ide na dva točka

Prema statistici Auto – moto saveza Srbije u 36% saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju dvotočkaši, vozač motornog vozila nije uočio dvotočkaša, a u 12% slučajeva vozač dvotočkaša nije uočio drugo vozilo.

Podaci pokazuju i da polovinu od 1,2 miliona ukupno poginulih godišnje u saobraćaju u svetu čine pešaci i vozači bicikala i motocikala, pri čemu pešaci čine 22 odsto, motociklisti 23 odsto, a biciklisti četiri odsto. Mnoge države su intenzivirale strategiju povećanja bezbednosri u saobraćaju, uključujući i izmene zakona kao u cilju povećanja bezbednosti vozila i puteva, ali i dalje zaostaju siromašne zemlje.

Pogledajte:

Izvor: Blic
Foto: Facebook/Dragana Djermanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter