Izvor:
07.06.2019 u 13:25
0

BIHAĆ: Migrant uboden nožem u tuči!

U centru Bihaća, neposredno kod zgrade đečijeg vrtića, danas je u tuči u kojoj je učestvovalo više migranata, jedan od njih uboden nožem.

Na mesto događaja vrlo brzo su stigli pripadnici policije i hitna pomoć, pa je povrijeđenom migrantu ukazana pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je uboden nožem u stomak i hospitalizovan je.

Očevici navode da je u incidentu učestvovalo desetak migranata, koji su su bili naoružani letvama i metalnim šipkama.

Na sreću, u trenutku kada je izbio incident, u krugu đečijeg vrtića nije bilo mališana koji u to vreme obično provode vrijeme u igri na otvorenom.

Prema rečima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedića, još se utvrđuju okolnosti događaja i u toku je potraga za učesnicima incidenta.

Šiljdedić je istakao dasu ovakvi događaji na području Bihaća, ali i Velike Kladuše, sredina u kojima borave migranti, postale svakodnevnica i ukazao da je broj migranata značajno veći od smještajnih kapaciteta.

– Mnogi od njih spavaju na otvorenom ili u neuslovnim smeštajima, nemaju pristup hrani i zato se može očekivati da dolazi do ovakvih stvari – rekao je Šiljdedić.

Ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić, izjavio je da Vlada USK u ovome trenutku ozbiljno razmatra uvođenje vanrednog stanja na području kantona.

On kaže da prema sadašnjim procenama, u Bihaću i Velikoj Kladuši boravi više od 6 hiljada migranata.

– Mi definitivno ne možemoda primimo više od 3.200 migranata i pratićemo situaciju u narednom periodu. Ne bežimo od mogućnosti proglašenja i vanrednog stanja i da zaustavljanja priliva migranata na područje USK ako nas institucije koje su nadležne za rešavanje pitanja migracija ne shvate ozbiljno. Mi sa ovom situacijom ne možemo da se nosimo – naveo je Kljajić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter