Izvor:
11.06.2019 u 12:31
0

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO: Avganistanac negira ubistva sunarodnika u Beogradu!

Avganistanac A.S. (39) negirao je danas na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je podstrekavač ubistava dvojice sunarodnika koja su se dogodila prethodnih dana u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor, a sud je predlog usvojio, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Pritvor mu je određen po svim zakonskim osnovima – zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke, da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

A.S. se tereti za podstrekivanje na teško ubistvo i to iz koristoljublja i radi prikrivanja drugog krivičnog dela.

Sumnja se da je on početkom juna ove godine došao u sukob sa sunarodnikom iz Avganistana K.K. (20) zbog novca dobijenog od krijumčarenja ljudi i da je potom ponudio 300 evra 17-godišnjem državljaninu Avganistana da izvrši ubistvo K.K.

On je to i uradio 5. juna u saizvršilaštvu sa još jednim maloletnikom iz Avganistana, sumnja policija.

Nakon hapšenja maloletnika zbog sumnje da je izvršio ubistvo u saizvršilaštvu, A.S. je kako se sumnja, u strahu da će biti uhapšen drugi maloletnik i da će on ujedno otkriti ko je nalogodavac, dao novac jednom licu da izvrši ubistvo nad njim, što je on 6. juna i učinio.

Prvo ubistvo dogodilo se 5. juna u Karađorđevoj ulici gde je K.K. na smrt uzboden, a drugo sutradan u Krnjači.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter