Izvor:
12.06.2019 u 11:10
0

NEČUVENO: Grčko voće proturao u Rusiju kao sprsko, policija odreagovala hapšenje!

Niška policija uhapsila je odgovorno lice privrednog društva "Citrum" iz Aleksinca S. S. (41) zbog sumnje da je organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavljača iz Grčke, skladištio voće u privrednom društvu "Coja promet", a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla kupcima u Rusiji.

Pored S. S, uhapšeno je još četvoro osumnjičenih, I. A. (23), V. N. (38), M. K. (59) i S. K. (32), koji se terete da su mu fiktivno prodavali voće i na taj način mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskve prikaže kao robu domaćeg porekla, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da je S. S. na ovaj način pribavio privrednom društvu "Coja promet" protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara.

Osumnjičeni se terete za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca i uz krivičnu prijavu će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dodaje se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter