Izvor:
29.09.2019 u 06:49
0

PREKINUTA AKCIJA ZBOG MRAKA: Traga se za 11 osoba sa broda!

Brod "Burbon roud" sa 14 članova posade potonuo je na Atlantiku, u teritorijalnim vodama Martinika, u subotu uveče pošto ga je zahvatio uragan, a potraga za još 11 nestalih osoba je prekinuta zbog mraka, prenose mediji.

Spaseno je troje članova posade, a za 11 se još traga. Zbog mraka je prekinuta akcija potrage za nestalim pomorcima iz vazduha, a na mesto nesreće poslat je i avion američkog Nacionalnog centra za uragane, kao i fregata s helikopterom. Kako se navodi, u pomoć su poslati brodovi iz najbliže luke, a Francuska mornarica je poslala avion Falkon 50 iz kojeg su identikovani pomorci u čamcu.

Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske je potvrdilo da je kapetan broda Dino Miškić iz Šibenika, ali da među članovima posade potonulog broda nema drugih hrvatskih državljana.

Oni su potom zbrinuti na komercijalnom brodu koji je priskočio u pomoć.

Jedan službenik ministarstva spoljnih poslova Ukrajine je na tviteru potvrdio da su dva od tri spasena člana posade Ukrajinci.

Nacionalnost trećeg spasenog clana posade još nije poznata.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter