Izvor:
04.11.2016 u 01:10
0

Velika tragedija na Dunavu pored Smedereva: Potonuo brod, traga se za dvojicom članova posade!

Teretni brod koji je prevozio šljunak prevrnuo se i delimično potonuo u Dunav kod Smederevske tvrđave, a na brodu su bila dva člana posade sa kojima još nije uspostavljen kontakt.

Samohodni teretni brod "Beograd 10" preduzeća "Ivan Milutinović" iz Beograda, prevozeći šljunak iz Golupca za Novi Sad, trebalo je da noći u Grockoj, ali se tokom noći otkinuo od veza i nasukao 40 kilometara niže, na ušću Jezave u Dunav i prevrnuo na stotinak metara od smedrevske tvrđave.

Istraga o potonuću teretnog broda još je u toku, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"U toku je utvrđivаnje tаčnog uzrokа potonućа, а istrаgu vode nаdležni držаvni orgаni – inspekcijа zа bezbednost plovidbe, MUP, vodoprivrednа inspekcijа, Odsek zа civilnu zаštitu i uprаvljаnje rizikom i tužilаštvo", navedeno je u saopštenju povodom nesreće koja se dogodila prošle noći.

Na brodu je u ponedeljak obavljen tehnički pregled i utvrđeno je da je ispravan za plovidbu. Kako je agenciji Beta rekao portparol policije Saša Nikolić, "brod se zaustavio, ali je neobezbeđen" i postoji mogućnost da se pomeri. Prema navodima policije, na brodu su bila dva člana posade, M.B. i N.K. koji se vode kao nestali.

Nikolić je rekao da postoji "puno nepoznanica sa brodom" dugim 75 metara. Od kako je policija jutros obaveštena od agenta rečnog brodarstva ništa se više pouzdano ne zna. Brod je prednjim delom udario u dno, a postoji mogućnost da ga voda ponovo ponese. Policija pretražuje čamcem teren. Žandarmerija je na licu mesta, a očekuje se dolazak ronilaca.

Lučkа kаpetаnijа Smederevo prvu informаciju o udesu dobilа je minut posle osаm sаti od аgenаtа "Dаnube eco" iz Smederevа koji su bili u plovidbi nа potezu sidrište-lukа Smederevo. Brod "Beogrаd X" u vlasništvu Preduzećа "Ivаn Milutinović – PIM" iz Beogrаdа prevozio je oko 660 tona tucаnika.

N1 info
Foto: N1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter