Izvor:
04.11.2016 u 01:45
0

Šokantno otkriće: Arsenali oružja iz Jajinaca i sa Novog Beograda povezani su sa crnogorskim klanom!

Arsenali oružja otkriveni na dve lokacije u Beogradu dovode se u vezu s crnogorskom mafijom, a službe sumnjaju da je meta bio brat premijera Vučića.

Andrej Vučić je meta napada zbog izuzetne vezanosti premijera za njega, kako je to objasnio ministar policije Nebojša Stefanović, "jer obojica imaju samo jednu slabu tačku – jedan drugog".

Kao okidač za pomenute događaje službe ocenjuju ubistvo vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je sredinom oktobra u profesionalnoj likvidaciji izrešetan sa skoro 50 hitaca iz dva "kalašnjikova".

Objava rata

Državni vrh je tada, ljut zbog obračuna na ulicama srpske prestonice, praktično objavio rat crnogorskoj kriminalnoj organizaciji, za koju se sumnja da stoji iza ubistva Stankovića.

Stanković i njegovi prijatelji su se zamerili pre likvidacije dvojici krupnih figura iz pomenute organizacije, kojima nije ukazao poštovanje koje su očekivali. U njegovom ubistvu su učestvovali plaćenici iz BiH.

– Pomenuti klan postoji još od devedesetih i važi za jedan od najbrutalnijih. Smatra se da su nastali kao produkt tadašnjih službi, pripisuje im se više od 20 nikad razrešenih ubistava iz devedesetih i veruje se da imaju najbolje veze sa južnoameričkim narko-kartelima. Činjenica je da ih ni "Sablja" niti bilo koja akcija kasnije nisu ni dotakle, ali i da imaju veze i s ljudima iz sveta biznisa, politike, ali i policije – kaže naš izvor.

Arsenal u Jajincima

Slučajno ili ne, u subotu su u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće oca Aleksandra Vučića, pronađeni sanduci sa „zoljom", četiri ručne bombe i 100 komada municije, za koje je utvrđeno da potiču sa ratišta u BiH, dok su bazne stanice ustanovile da je u ovom delu Jajinaca u danima pre toga boravilo osam pripadnika klana.

Ministar Stefanović izjavio je da je u toj maloj oblasti od četvrtka do subote boravilo ukupno 97 bezbednosno interesantnih osoba.

Mi smo čak ustanovili da neka od ovih lica koriste mobilne telefone ljudi koji rade u kompanijama koje su bliske državi ili su državne kompanije, a radi se inače o pucačima, kako se to kaže žargonski, dakle radilo se i o ljudima koji su u kriminogenoj sredini poznati kao izvršioci teških krivičnih delarekao je ministar.

Ranije praćeni

On je precizirao i da su "neki od njih ranije 2102, kad je rađena, bili osumnjičeni za pokušaj ubistva nekih od pripadnika najviših državnih institucija".

Već u utorak policiji je javio Beograđanin V. M., koji je prijavio da je u decembru preko oglasa izdao garažu u Gandijevoj 122 izvesnoj osobi s kojom ne uspeva da stupi u kontakt i koja je po njegovom otkriću u nju sakrila "reno megan".

U garaži je nađeno vozilo, ali je proverama u toplovodnim cevima nađeno nešto daleko ozbiljnije – "hekler" sa 31 metkom u okviru i osam metaka van okvira, 400 grama eksploziva TNT, dva mobilna sa detonatorima, "magnum 357" sa municijom i jedne platnene rukavice – kaže naš izvor.

Iako ne živi u blizini, premijerov brat se često vozi blizu. Zanimljivo je da su detonatori poslednjih godina korišćeni samo u još dve likvidacije, koriste se ili za podmetanje ispod vozila ili za delovanje na kolonu vozila. U podzemlju se ovakav način likvidacije smatra najsigurnijim jer se eksploziv aktivira daljinski.

– Istraga se zasad vodi u pravcu crnogorske grupe. S obzirom na ozbiljnost ove organizacije, ne isključuje se ni da je pronađeno oružje naprosto ostavljeno i kao neka vrsta opomene – zaključuje naš izvor.

Blic.rs
Foto: RTS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter