Izvor:
05.11.2016 u 18:17
0

Ubistvo Saleta Mutavog plaćeno 300 hiljada evra: Bosanski izvršioci, crnogorski nalogodavci, uz podršku Amera!

Crnogorska kriminalna organizacija platila je ubistvo vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi 300.000 evra, i to ne u kešu već u kokainu.

Profesionalne ubice iz BiH koje su izrešetale Stankovića u precizno isplaniranoj sačekuši sa više od 50 hitaca iz "kalašnjikova" za posao su naime isplaćeni u robi.

– Zasad se kao mogući motiv ubistva pominju dva događaja. Stanković i njegovi prijatelji su se zamerili pre likvidacije dvojici krupnih figura iz pomenute organizacije, kojima nije ukazao poštovanje koje su očekivali. Naime, njegovi prijatelji najpre su brutalno pretukli jednog od šefova grupe početkom prošle godine, što je jedva rešeno bez krvi, da bi početkom ove jeseni ponovo pretukli drugog čoveka koji se takođe dobro kotira u ovoj organizaciji. Istraga zasad ide u tom pravcu. Sam klan dobro je poznat više od decenije po surovim likvidacijama u kojima koriste plaćenike iz BiH – kaže naš izvor.

Da je Stanković bio svestan šta mu se sprema pokazuje i činjenica da je nosio pancir u trenutku ubistva. Međutim, dva pucača su sačekala signal pištaljkom koji su dobili od saučesnika i u trenutku kada je Stanković izašao iz teretane i seo u svoj "audi" izletela iz žbunja i precizno ga izrešetala u glavu, vrat i donji deo grudi.

Na ulicama Beograda se takođe spekuliše da je Stanković uzeo od crnogorskog klana 40 kilograma kokaina koji je preprodao i zaradio, ali odbio da plati, zbog čega su i pomenuta dvojica iz klana pokušala da stupe u kontakt s njim i dobila batine. Za ovu verziju nije moguće dobiti potvrdu kod istražnih organa.

Nakon ubistva Stankovića sredinom oktobra, državni vrh u Srbiji je javno objavio rat mafiji uz poruku "da im Beograd nije njihova prćija da se obračunavaju na njegovim ulicama". To se smatra i okidačem niza bezbednosno rizičnih događaja koji su usledili, a u kojima je kao potencijalna meta označen Andrej Vučić, brat premijera Vučića, koji je označen "kao njegova slaba tačka".

Naime, u subotu su u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće Vučićevih roditelja, nađeni sanduci sa "zoljom", četiri ručne bombe i 100 komada municije, za koje je utvrđeno da potiču sa ratišta u BiH, dok su bazne stanice ustanovile da je u ovom delu Jajinaca u danima pre toga boravilo čak 97 bezbednosno interesantnih osoba, od čega su osmorica pripadnici klana. Ministar policije Stefanović je naveo i da su "neki od njih 2102. bili osumnjičeni za pokušaj ubistva nekih od pripadnika najviših državnih institucija".

otom je policija u garaži u Gandijevoj 122 otkrila ukradeni "reno megan", "hekler", 400 grama eksploziva TNT, dva mobilna sa detonatorima, "magnum 357". Iako ne živi u neposrednoj blizini, premijerov brat često prolazi vozilom obližnjom trasom. U istrazi se oba arsenala zasad dovode u vezu sa ekipom koja stoji iza ubistva Stankovića.

Veza sa Amerikom

Crnogorski klan, koji se inače skoro deceniju u Srbiji dovodi u vezu i sa službama bezbednosti, policijskim funkcionerima i političarima, u Srbiji je u pogledu krivičnih dosijea čist kao suza.

Svoj krimi-biznis obavljaju striktno u inostranstvu, poznati su po odličnim vezama sa kolumbijskim i peruanskim narko-kartelima. Većina takođe ima i nekretnine u SAD-u, gde često borave, a pojedini i državljanstvo, zbog čega je i zatražena pomoć ove zemlje u istrazi. Iako se veruje da su naručili na desetine likvidacija, sve se, ukljućujući i one iz 90, vode kao nerasvetljene.

Blic
Foto: YouTube Printscreen/ DanasConferences

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter