Izvor:
08.11.2019 u 16:12
0

JOŠ JEDAN POZIV ZA SASLUŠANJE U SPECIJALNOM SUDU ZA RATNE ZLOČINE! Došao je red i na gradonačelnika Glogovca!

Gradonačelnik Glogovca, Ramiz Ladrovci, saopštio je danas da je dobio poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za ratne zločine tzv. OVK u Hagu, za 19. decembar.

Ladrovci je to saopštio na svojoj Fejsbuk stranici i naveo da ga je sud pozvao u svojstvu svedoka.

Specijalni sud je formiran polovinom 2015. godine radi istrage i procesuiranja ratnih zločina, koje su tokom poslednjih sukoba počinili bivši pripadnici terorističke OVK nad Srbima i drugim nealbancima, kao i nad lojalnim Albancima.

Sud je formiran radi istraživanja navoda o zločinima protiv čovečnosti, silovanja i drugim krivičnim delima na Kosovu koji su proizišli iz navoda u izveštaja Saveta Evrope za 2011. godinu.

Izveštaj se odnosi na ratne zločine koje su bivši pripadnici tzv. OVK počinili u periodu od 1998. do 2000.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter