Izvor:
10.11.2019 u 10:25
0

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO: Preminuo mladi genije! I u Kembridžu žale za njim!

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu Mihajla Sporića (22), dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.

Mihajlo Sporić završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome, Svetosavske nagrade, dobitnik zlatnih medalja na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Švajcarskoj, na takmičenjima u Kazahstanu i Rumuniji.

Univerzitetu Kembridž prosleđen je predlog da se ustanovi nagrada u čast Mihajla, studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.

Njegova porodica kao i prijatelji skrhani su bolom zbog ovako velikog gubitka. Mihajlo je imao sestru Mariju Sporić koja je pošla njegovim stopama i pohađa Četrnaestu beogradsku gimnaziju.

Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Izvor: Happytv.rs/ Blic
Foto: Facebook/ Mihajlo Sporic/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter