Izvor:
12.11.2019 u 09:59
0

OVDE SU SE UTOPILA ČETVORICA ILEGALACA: Stravičan prizor smrtonosnog Dunava! (VIDEO)

Četvorica migranata nestala su u Dunavu kod Apatina, prilikom pokušaja da ilegalno pređu u Hrvatsku, nezvanično saznaju mediji.

Čamac pun migranata koji su išli ka Hrvatskoj se preksinoć prevrnuo na Dunavu kod Apatina, u blizini vikend naselja Vagoni.

Prema nezvaničnim informacijama u čamcu se nalazilo desetak migranata, od kojih su četvorica nestala kada se čamac prevrnuo, a ostalih šestoro koji su se dokopali obale objasnili su detalje događaja policiji koja je sinoć došla da obavi uviđaj.

Policija je za medije navela da je juče oko 18 časova prijavljeno da je grupa migranata pokušala da pređe Dunav čamcem u blizini Apatina, ali je usled velikog opterećenja čamac potonuo. Policija je izlaskom na lice mesta zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode.

O svemu je, dodaje se, obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Somboru i preduzimaju se sve mere na rasvetljavanju svih okolnosti tog događaja.

Policija je sprovodila uviđaj na ovoj lokaciji po prijavi o nestanku dva čamca, za koje se sumnja da su ih ovom prilikom koristili migranti koji su se prevrnuli.

Potraga za nestalima je trebalo da bude nastavljena danas, očekivalo se da će se u potragu uključiti i ronilačke ekipe.

Vlasnik jedne od vikendica, nedaleko od mesta gde sve dogodilo, rekao je da je do njih sinoć došao mladić i dozivao u pomoć. On je rekao da mu je brat upao u vodu sa čamca, a zajedno su gledali baterijskim lampama, ali ništa nisu uspeli da nađu, sem jedne jakne koja je plutala.

Voda je kod čamca tog očevica izbacila i crni ranac koji on planira da preda policiji kad dođe.

Kako se navodi, sinoć su na licu mesta bile i srpska i hrvatska policija. Došli su automobilima i čamcima, ali nisu pronašli mladiće.

U Komesarijatu za izbeglice navode da su sinoć u Prihvatnom centru u Somboru primili petoricu migranata, ali da oni jutros nisu dočeli ni prevodioca, već su oko zore svojevoljno napustili centar.

Policiju su prvo zvali pčelari, juče posle 17 sati, jer su im košnice razvaljene. Oni su naveli da je nedaleko od toga mesta dva dana kampovala grupa od pedesetak migranata. Sumnjaju da su oni razlupali košnice kako bi uzeli med, ali i založili drvene delove i saće. Kada je policija došla da obavi uviđaj, migranti su istrčali iz šumarka i tražili pomoć. Tada su objasnili i policiji šta se dogodilo na Dunavu.

POGLEDAJTE SNIMAK:

Izvor: n1.info.rs
Foto: Tanjug/ printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter