Izvor:
13.11.2019 u 13:32
0

MARATONSKO SLUČAJ „GARAŽA“ Glavaš ubijao Srbe i kiselinom! (FOTO)

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je nastavljeno ponovno suđenje Braimiru Glavašu za ratni zločin nad osiječkim Srbima tokom poslednjeg rata.

Svedočio je toksikolog Zdravko Kovačić, koji je kazao da nije moguće utvrditi protok vremena od ispijanja sumporne kiseline do smrti žrtve u slučaju ''garaža'', Čedomira Vučkovića.

– Nije moguće tvrditi koliko je vremena prošlo od konzumiranja otrova do smrti oštećenog Čedomira Vučkovića. Jedino je moguće utvrditi količinu otrova pronađenu u pojedinom organu – rekao je toksikolog.

U nalazu obdukcije objavljenom u septembru 1991. konstatovano je da je u Vučkovićevom želucu pronađena smrtonosna doza kiseline.

Naredno ročište zakazano je za 27. novembar, a kao svedoci biće saslušani Vladimir Šeks i Josi Manolić.

Novo suđenje u slučajevima ''garaža'' i ''selotejp'' zakazano je nakon što je Vrhovni sud početkom janara ukinuo odluku vanraspravnog veća zagrebačkog Županijskog suda iz marta prošle godine prema kojoj je ponovljeno suđenje Glavašu trebalo odvojiti od postupka njegovim saoptuženicima.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje za zatvorske kazne, ali je pravosnažnu presudu ukinuo Ustavni sud.

Glavaš je do tada odležao i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH, gde je otišao uoči izricanja prve presude.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter