Izvor:
14.11.2019 u 14:03
0

STANJE JE ALARMANTNO: ŽENE U STRAHU! Nasilje nad njima sve veće!

Nasilje prema ženama u Srbiji ne opada, za jednu deceniju ubijeno je više od 320 žena, više od 400 dece postali su siročići, a istraživanja pokazuju "da se ubice ne kaju", i da je najveći problem neprijavljivanje nasilja, rečeno je danas na konferenciji za "Sprečavanje i iskorenjivanje femicida u Srbiji".

"Iz razgovora koje smo obavili sa onima koji su osuđeni za ubistvo žene, zaključili smo da nema kajanja i ako se kaju, kako kažu, to je iz razloga što su upropastili, izričito, svoje živote", rekla je predstavnica Ženskog istraživačkog centra za edukaciju i komunikaciju Nevena Petrušić.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković ukazala je na veliki problem da, iako žrtve mogu nasilnika anonimno da prijave, u većini slučajeva one to ne rade, čak ni njihova okolina.

"U 2018. godini imali smo 34 slučaja ubijenih žena, a čak za njih 27 policija nije imala prijave nasilja u porodici. Tendencija se nastavlja i ove godine, u 28 slučajeva ubistava, u 17 slučajeva nije bilo ranijih prijava nasilja", navela je Popović Ivković.

Ona je navela da žrtve nisu samo emotivne partnerke, već i majke, bake, ćerke, a ono što najviše zastrašuje jesu načini na koja su ubistva počinjena.

kurir.rs
Foto: havenhousefsc.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter