Izvor:
25.11.2019 u 12:03
0

ODLAZAK SIMBOLA SRPSKOG STRADANJA U BIH: Majka Dobrila za života pronašla samo lobanju sinu kog su mučki ubili Bošnjaci!

Simbol srpskog stradanja u Podrinju Dobrina Prodanović, majka Živana Prodanovića, čija je fotografija sa njegovom lobanjom obišla svet, preminula je 82. godini i danas će biti sahranjena.

Fotografija Dobrine sa lobanjom, jedinim zemnim ostatkom njenog ubijenog sina, najpotresnije je svedočenje proteklog rata o zločinima koji su učinjeni nad srpskim stanovništvom u Podrinju.

Sahrana majke Dobrine biće danas na porodičnom groblju u Fakovićima u 13.00 časova.

Dobrina je 1993. godine zastala pred zemnim ostacima svog stradalog sina, tačnije, pred njegovom lobanjom, pršljenom, tri rebra i levom lopaticom. Odmah je prepoznala po navlaci za zube da je to njen Živan, momak koji je ubijen sa 24 godine. Obgrlila je lobanju i zakukala.

Prepoznala sam mog Živana po navlaci za zube, uzela sam njegovu lobanju u šake i cvilela sve dok glas nisam izgubila, a oči mi pobelele. Presudili su mi tog dana, ja sam u grobu već 23 godine – rekla je Dobrina u izjavi za medije 2016. godine.

Živan je stradao u selu Ratkovići kod Srebrenice, pošto su pripadnici tzv. armije BiH upali, palile kuće i ubijali ljude…

Selo, u kom je pre rata živelo 338 Srba je opustelo, a majka nije mogla da smogne snage da se vrati na ognjište gde je odgajala sina.

Do svoje smrti živela je kod Bratunca.

Duša me strašno boli. Mogla sam umreti u selu, kuća spaljena, nema mi deteta… Preklinjala sam da me sklone odatle, nisam mogla to da izdržim. Tugujem, sama sam. Plačem i samo plačem, oči mi se nisu još osušile. Izvadili su mi srce iz grudi, živim bez srca, bez mog Živana, ne znam ni kako sam živa – govorila je kroz plač.

Izvor: happy.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter