Izvor:
25.11.2019 u 18:18
0

PUCAČU IZ ŠKOLE POZLILO U SUDNICI Veštak ocenjuje napadača kojeg jee hrojiski savladao profesor

Goranu T. (46) iz Donje Livadice koji je naoružan i sa torbom punom municije i eksploziva upao u srednju Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, određen je pritvor do 30 dana.

On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Osumnjičen je za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nošenje oružja.

Kako se saznaje, on je izneo svoju odbranu, ali motivi oružanog napada među srednjoškolce ostaju i dalje nepoznati javnosti, jer tužilaštvo ne želi da govori o detaljima dok traje istraga.

ISPOVEST PROFESORA KOJI JE SPREČIO MASAKR U ŠKOLI: Skočio sam na pušku, dva metka su mi prošla pored glave, ali sam ga savladao!

On je, kako se saznaje, pored ostalog, objasnio kako i gde je nabavio arsenal oružja sa kojim je došao u školu. Sudija Višeg suda u Smederevu Dragoslav Milanović potvrdio je da je osumnjičenom odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i velikog uznemirenja javnosti.

Tokom iznošenja odbrane, osumnjičenom je pozlilo, pa je ispitivanje prekinuto. Tokom tužilačke istrage koja će usledeti biće sprovedeno i neuropsihijatrijsko veštačenje.

Podsetimo, Goran je sa torbom punom naoružanja u četvrtak ušetao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Velikoj Plani, ušao na šesti čas u odeljenje III-3. Posle desetak minuta savladao ga je profesor fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović, inače razredni starešina ovog odeljenja.

NAGRADA ZA PROFESORA HEROJA Posle 20 godina rada dobija stalni posao u školi

Tokom otimanja automatske puške iz ruku Gorana T., ispaljena su dva hica koja su završila u plafonu.

kurir.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter