Izvor:
30.11.2019 u 13:54
0

ON JE HRVATSKI ŠPIJUN Dražen Letić, srpski policajac i diler, član špijunske mreže Hrvatske

Bedno…

BIA podnela krivične prijave protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića zbog špijunaže. Bivši pripadnik srpskog MUP-a samo jedan od saradnika koji je radio po nalozima pripadnika hrvatskih bezbednosnih i političkih struktura.

Srpske obaveštajne službe otkrile su još jednu špijunsku mrežu koja je korišćena protiv nacionalne bezbednosti Srbije, a u korist Hrvatske!

Bezbednosno-informativna agencija podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića zbog krivičnog dela špijunaže. Letić je, kako je upozorila BIA, samo deo saradničke mreže u kojoj je više državljana Srbije, a nju je tokom prethodnih godina oformio i koristio Kajkić.

BIA saopštava da je prikupila podatke koji ukazuju na sumnju da se Dražen Letić, bivši pripadnik MUP Srbije, svesno, tajno i organizovano na teritoriji Srbije angažuje na prikupljanju informacija koje imaju obaveštajni karakter. To je, prema saopštenju BIA, radio u sprezi sa još nekoliko osoba koje se nalaze u prikrivenoj službi Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) Hrvatske, i to uz materijalnu nadoknadu, po nalozima pripadnika hrvatskih bezbednosnih i političkih struktura.

Prema podacima BIA, Letić je ove informacije prenosio hrvatskim obaveštajnim činiocima i pomagao im u aktivnostima koje su oni usmeravali na ugrožavanje nacionalne bezbednosti Srbije, međunarodno-političkih i ekonomskih interesa naše zemlje.

– Letić je deo saradničke mreže sačinjene od više državljana Srbije, koju je tokom prethodnih godina oformio i koristio Nikola Kajkić, rođen 1973. godine, državljanin Hrvatske, inspektor u Odeljenju za terorizam i ekstremno nasilje u Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj, predsednik Nacionalnog sindikata policije Hrvatske, za prikupljanje obaveštajnih informacija, za vrbovanje osoba sa ovih prostora za saradnju s hrvatskim pravosuđem, kao i za dolaženje do dokumentacije koja bi bila zloupotrebljena u spoljnopolitičke svrhe, u cilju diskreditacije Republike Srbije – saopštila je BIA.

Kajkić je svojevremeno, kako navodi BIA, u periodu najintenzivnijeg korišćenja Letića u obaveštajne svrhe, obavljao i funkciju šefa hrvatskog istražnog tima za ratne zločine. Namera je bila, navodi BIA, ponovno pokretanje istražnih radnji u vezi s ratnim zločinima, počinjenim protiv osoba hrvatskog porekla u periodu građanskog rata u Hrvatskoj, a naročito u slučajevima koji su već okončani pravosnažnim presudama Posebnog odeljenja za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu.

Letić je 13. jula 2019. uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji Srbije, Hrvatske, Češke i Švajcarske u svojstvu pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe predvođene američkim državljaninom Majklom Dokovićem, pravo ime Iljmija Frljučkić, prilikom pokušaja krijumčarenja 600 kilograma kokaina vrednog oko 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku.

Za razliku od Letića, Nikola Kajkić trenutno je nedostupan istražnim organima Republike Srbije i nalazi se van granica naše zemlje.

Izvor: Kurir

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter