Izvor:
02.12.2019 u 13:37
0

RETKE PTICE U DŽAKU ZA ŠUT Carinici sprečili krijumčarenje zaštićenih životinja

Srpski carinici u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja deset papagaja i jedanaest paunova, među kojima je 13 ptica zaštićeno CITES Konvencijom.

– Krijumčarenje je sprečeno juče na prelazu Srpska Crnja – saopšteno je danas iz Uprave carina.

Žive ptice su pronađene prilikom kontrole automobila „mercedes benc“ rumunske registracije, kojim je troje rumunskih državljana putovalo ka svojoj zemlji. Na uobičajeno pitanje da li imaju nešto da prijave putnici su rekli da nemaju ništa osim ličnog prtljaga.

Prilikom kontrole ispostavilo se da nisu govorili istinu, jer je najpre na zadnjem sedištu automobila, ispod gomile kesa sa različitim namirnicama i garderobom, pronađen kavez sa deset papagaja (Psittacula crameri i Psitacula eupatria), poznatijih kao „mali i veliki Aleksandar“, među kojima dva primerka pripadaju zaštićenoj vrsti.

Potom je takođe na zadnjem sedištu, kao i na podu između prednjih i zadnjih sedišta pronađeno još nekoliko plastificiranih džakova za šut, u kojima su bili zaštićeni indijski paunovi (Pavo cristatus).

Preplašene i dehidrirane ptice su nakon konsulatacije sa Grupom za Cites Ministarstva zaštite životne sredine predate u prihvatilite zoološkog vrta Palić, a protiv 40-godišnjeg vozača automobila pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter