Izvor:
12.12.2019 u 22:15
0

VOJNI TIM U POTRAZI ZA TELIMA: Broj poginulih na Belom ostrvu porastao na osam, 16 osoba se vode kao nestale!

Vojni tim sa Novog Zelanda sleteo je u petak ujutru na Belo ostrvo u potrazi za telima ljudi koji su poginuli tokom erupcije vulkana, javlja Rojters.

Policija navodi da je to visoko rizična operacija i da se zato izvodi veoma oprezno zbog opasnosti od novih erupcija.

Na Belom ostrvu, koje je udaljeno 50 kilometara od istočne obale Novog Zelanda još uvek se dimi iz vulkana koji bi, prema mišljenju eksperata, mogao ponovo da proradi u bilo koje vreme.

Broj poginulih od posledica erupcije vulkana na Belom ostrvu (Vakatane) u blizini Novog Zelanda porastao je na osam, a prema procenama medicinskog osoblja, broj žrtva nije konačan.

Kako prenosi AP, 16 osoba se vode kao nestale, a više od 24 pacijenata se nalazi na intenzivnoj nezi s veoma teškim opekotinama.

Za sada se ne primećuju znaci života na ostrvu koje lokalno stanoviništvo naziva Vakatane, a žitelji Novog Zelanda – Belo ostrvo.

Ostrvo je bila popularna turistička destinacija i tog dana kada je došlo do erupcije na njemu je bilo 47 turista, među kojima najviše Australijanaca.

Izvor: Tanjug
Foto: theguardian.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter