Izvor:
16.11.2016 u 15:45
0

Umalo tragedija u osnovnoj školi: Gurnuo niz stepenište petoro dece!

Dva đaka sa gipsom na nozi, a još troje je moglo da zadobije teže povrede, epilog je đačke svađe i gužve na školskom stepeništu u jednoj beogradskoj školi.

Zabrinutost roditelja i nastavnika u Osnovnoj školi "22. oktobar" u Surčinu. U ponedeljak pre podne, posle drugog časa, moglo je da dođe do još veće nezgode na stepeništu, kada se posle svađe i guranja povredilo nekoliko učenika, piše RTS.

Neki nimalo bezazleno, priča majka povređenog učenika.

– Dete ima povredu noge, levog zgloba, sinoć smo bili u bolnici i stavljen mu je gips – kaže majka Olivera Mihajlović za RTS.

Direktorka škole Svetlana Jovanović navodi da je školski tim zasedao u dva navrata i da su odlučili da ispitaju sve okolnosti.

– Učenik koji je, po navodima dece, učinio nasilje prebačen je u drugo odeljenje – rekla je direktorka škole u kojoj uči 700 dece.

Direktorka kaže da je interna promena odeljenja najblaža mera koju odobrava i Ministarstvo.

– Tog druga je iznervirala nastavnica i iskalio se na deci. Ne znam šta je bilo u učionici, koji je bio problem, verovatno je zapisan u disciplinsku svesku zbog ponašanja. To ga je potreslo i onda je pogurao decu niz stepenice – kaže majka povređenog dečaka.

Po svemu sudeći, vinovniku incidenta to je četvrta škola. Tu je od septembra, direktorka kaže da škole izbegavaju da okarakterišu đaka kada ga ispisuju.

Više nastavnika je istaklo da je teško raditi sa decom u dobi kada žele da se istaknu na različite načine, svašta čuju i vide. I porodice su uzrok različitog ponašanja i vrednosti. Ali ne treba, kažu, lomiti preko kolena, mora se strpljivo raditi sa decom i roditeljima.

U školi kažu da mogu smanjiti ocenu iz vladanja, deliti ukore od razrednog do direktora i na kraju isključiti đaka iz škole. Mora se povući granica, dokle škola može da kontroliše decu, a kada to preuzimaju druge institucije.

RTS
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter