Izvor:
17.11.2016 u 03:57
0

Loše vesti za bivšeg komandanta srpske Žandarmerije: Dikiću još dva meseca pritvora

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici produžilo je za još dva meseca pritvor bivšem šefu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću (46) i scenografu iz Beograda Kristini Hristić (38), koji su osumnjičeni za organizovanje kriminalne grupe i terorizam u pokušaju.

Rešenje o produženju pritvora doneto je i za još 12 osumnjičenih, svi su državljani Srbije, koji će "zbog opasnosti od bekstva i zbog mogućeg uticaja na saizvršioce" i dalje ostati u zatvoru. Iza rešetaka je i Beograđanin Aleksandar Sinđelić, ali njemu jednomesečni pritvor ističe za dve nedelje.

"Novosti" saznaju da su sudije u sredu većale da li će Sinđeliću, koji se pod čudnim okolnostima obreo u Podgorici, odobriti status svedoka saradnika. Nešto posle 14 sati, uz jako policijsko obezbeđenje, on je iz zatvora u Spužu priveden u Specijalno odeljenje Višeg suda. Nezvanično saznajemo da je istražiteljima ranije ispričao sve što zna o tome ko je, kako i kada, planirao teroristički napad, zbog čega je od Tužilaštva dobio status saradnika, ali o tome je trebalo da se izjasni i specijalni sud. Naši dobro obavešteni izvori tvrde da se na osnovu Sinđelićevog iskaza narednih dana mogu očekivati nova hapšenja.

Dikić je preksinoć posle saslušanja kod specijalnog tužioca prebačen u Opštu bolnicu "Danilo Prvi" na Cetinju, zbog problema sa jetrom. U toj bolnici radi jedan od čuvenih stručnjaka za ovu vrstu oboljenja i on je zajedno sa grupom lekara koji su stigli iz Srbije pregledao Dikića. U sredu je u bolnici u poseti bio i njegov advokat Milan Petrović, na čiji zahtev je i hospitalizovan.

Dikić i Aleksandar Sinđelić sumnjiče se da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe uhapšene 15. i 16. oktobra, u Podgorici, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, sa namerom da nasilno svrgnu s vlasti DPS i ubiju premijera Mila Đukanovića.

DR KRASIĆ NA ČELU KONZILIJUMA

TIM lekara koji je pre godinu dana na čelu sa prof. dr Draganom Krasićem, pomoćnikom direktora Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju u Nišu, operisao Bratislava Dikića, otputovao je u Crnu Goru da bi utvrdio u kakvom je zdravstvenom stanju. Dikić je imao niz operacija u Nišu i Beogradu nakon što mu je dijagnostikovan kancer korena jezika. Profesor Krasić u sredu je bio nedostupan, a prema nezvaničnim informacijama u konzilijumu su i onkolog i hirurg.

Dikićev brat Dragan u sredu je za "Novosti" još jedanput demantovao priču o pokušaju samoubistva.

– Potvrđeno mi je da moj brat nema vidljivih povreda od samopovređivanja tako da priče o samoubistvu padaju u vodu – kaže Dragan Dikić, i navodi da je Bratislav toliko fizički iscrpljen da ne bi imao snage da uradi to što mu se pripisuje. Očekujem dozvolu da ga posetim iduće nedelje.

Novosti.rs
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter