Izvor:
23.11.2016 u 15:40
0

SMRT DEČAKA POSLE PRELOMA RUKE: Doktor Bojanić: „Saosećam sa Radenkovom porodicom, i ja imam decu“

"Verujte da sam sve ove dane i noći u mislima sa roditeljima malog Radenka, saosećajući u njihovom bolu. I meni, kao i njima, jako, baš jako mi je stalo da se sve istera na čistinu i utvrdi stvarni uzrok smrt dečaka. Želim to, ne samo kao lekar koji je postupao u tom slučaju, već i kao čovek koji ima decu i zna kako je biti roditelj. U sudski zapisnik je takođe ušlo da sam izrazio najdublje saučešće roditeljima i bližnjima pokojnog Radenka."

Ovo je, za "Novosti", u utorak rekao dr Dobrivoje Bojanić, nekoliko sati posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, osumnjičen da je nesavesno lečio osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, što je dovelo do smrti dečaka.

– Postupak je prilika da se ustanovi istina, što je nasušna potreba – nastavio je dr Bojanić. – I sam ću dati sve od sebe da se dođe do nje. Po dogovoru sa svojim advokatom, ne želim da govorim ni o kakvim detaljima sa saslušanja.

Protiv lekara je Ministarstvo zdravlja u Vladi Srbije podnelo krivičnu prijavu za krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi. Bojanić je kao osumnjičeni tri sata saslušavan kod zamenika OJT Vesne Vezilić. Izjavu je dao u prisustvu svog branioca, ovdašnjeg advokata Cvetka Marića.

Saslušanje rotelja malog Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, koje je počelo u utorak oko 11.15, završeno je tek oko 16.30, čime je "probijeno" uobičajeno radno vreme u Tužilaštvu.

Kako saznajemo, očekuje se saslušanje 23 ljudi u ovom postupku, koje će trajati do 28. novembra. Nakon toga slede veštačenja, a posle toga tužilačka odluka. Sama činjenica da je dr Bojanić pušten svedoči da tužalac za njega nije tražio pritvor.

IZAŠAO NA SPOREDNI IZLAZ

POSLE saslušanja, sudsko obezbeđenje je ispratilo osumnjičenog na sporedni izlaz iz sudske zgrade, pa preko dvorišta lokalne policije. Novinari nisu mogli da privire dalje od ulaza u sudsku zgradu.

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter