Izvor:
01.12.2016 u 17:06
0

UKINUT PRITVOR PETROVARADINSKOM SNAJPERISTI: Nosiće nanogicu, razlog zbog kog je pucao na ljude oko sebe ŠOKANTAN!

Milošu Mariću (31), poznatijem kao Petrovaradinski snajperista, odloženo je suđenje u novosadskom Osnovnom sudu zbog nedolaska svedoka i na predlog njegovih branilaca ukinut mu je pritvor u kome se nalazi već 14 meseci te je pušten kući uz nanogicu.

Marić se tereti za krivično delo izazivanja opšte opasnosti u sticaju s krivičnim delom nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, odnosno da je neovlašćeno držao vatreno oružje, municiju, delove i eksplozivne materije.

On je priveden prošlog marta po sumnjom da je u više navrata pucao u kuće i automobile na Bukovačkom putu i okolini.

Inače bivši specijalac u vojsci, Marić je još na početku procesa izjavio da osporava optužnicu i da se ne oseća krivim.

– Ne osećam se krivim. Razumeo sam optužnicu i osporavam je u celosti. Ne želim da iznesem svoju odbranu. I dalje ću se braniti ćutanjem. Takođe, svestan sam da na ovaj način otežavam prikupljanje dokaza u ovom postupku – izjavio je Marić na glavnom pretresu održanom u maju ove godine.

– Bio sam ljubomoran na ljude oko sebe. Posmatrao sam komšije koje imaju kuće, voze dobra kola i imaju sve što im treba, a što bih i ja voleo da imam. Oni su se na brz način obogatili, a ja sa 30 godina to nisam mogao – rekao je tada Marić.

Prilikom pretresa njegovog stana pronađeni su automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.

Pretres je po svemu sudeći obavljen na osnovu dojave komšije na čiju kuću je ispaljeno 11 metaka, od kojih je pet završilo u sobi u kojoj su u tom trenutku bile njegova supruga i ćerka.

Marić je po zanimanju auto-limar, ali je prethodnu godinu i po bio nezaposlen. Ranije je radio kao vozač u firmi koja se bavi proizvodnjom žice i eksera, ali je ostao bez posla.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter