Izvor:
22.01.2017 u 18:25
0

STRAVA I UŽAS: Žena izgorela u kući, VATRA buknula iz „smederevca“!

Ana Svilar (67) iz Apatina, stradala je u požaru koji je izazvala vatra iz šporeta “smederevca”.

Nesrećna žena je u subotu iza ponoći spavala u kuhinji u porodičnoj kući.

Dežurna služba Hitne pomoći je izašla na teren i mogla da konstatuje samo smrt. Telo ugljenisane žene je poslato na obdukciju u Novi Sad.

Ćerka stradale, Katarina Svilar (45), koja je spavala u susednoj sobi je spasena i smeštena je u somborsku bolnicu zbog prevelikog udisanja dima koji je izazavo požar. Van životne opasnosti je.

Kada smo došli na lice mesta ništa nismo mogli da uradimo. Dim je bio toliko gust da ni vatrogasci nisu uspeli da pronađu telo dok se dim nije donekle razbistrio. Scena je bila stravična, a telo žene je ugljenisano. Ovakav požar niko ne bi preživeo – rekla je dr Dejan Mišković, iz dežurne službe Hitne pomoći.

Dr Mišković dodaje da ćerka Katarina nije bila u opasnom stanju.

Preventivno smo je uputili u somborsku bolnicu na grudno odeljenje zbog udisaja dima – dodaje dr Mišković.

U “smederevcu” se ložio kesten. Stručnjaci navode da je kesten kaloričan, vlažan, i da je moguće da je baš zbog toga došlo do požara.

Kesten je mogao da ekslodira u “smederevcu”, čak izbije vrata šporeta od prevelikih kalorija – navode naši sagovornici.

Požar je prijavio komšija koji je video vatru. Pozvao je policiju koja je izašla na lice mesta i pozvala vatrogasnu jedinicu koja je uspela da sanira požar. Prema rečima komšija majka i ćerka su teško živele a primale su socijalnu pomoć.

Živele su njih dve same u oskudici. Koliko nam je poznato nisu imale druga primanja osim socijale – navodi jedna komšinica.

Iste noći u Apatinu se zapalila pušnica od kartona za sušenje mesa. Vatra je zahvatila krov garaže. Vatrgasci su sa dva mlaza I 2.000 litara vode uspeli da ugase požar.

Telegraf.rs
Foto: facebook/Informativa.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter