Izvor:
18.02.2017 u 17:08
0

OPSADNO STANJE U NOVOM SADU: Policija patrolira ulicama!

Novosadski policajci cele nedelje patroliraju gradom naoružani dugim cevima i obučeni u pancire. Razlog za to je, kako saznaje "Blic", očekivanje nastavka obračuna kriminalnih klanova na ulicama.

Naredba za punu pripravnost policije u Novom Sadu izdata je u Beogradu, u vrhu MUP-a još u ponedeljak. Od tog dana, policija je pojačala kontrole u Novom Sadu, a svi policajci na ulice izlaze u panciru i naoružani dugim cevima.

Naređenje je da svi policajci budu u punoj opremi, jer se očekuje novi okršaj. Pojačane su kontrole po kvartovima, a naročito se proveravaju automobili, posebno oni luksuzniji – kaže za "Blic" izvor upućen u dešavanja u novosadskoj policiji.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija strahuje da bi moglo da dođe do novog okršaja dva suprostavljena lokalna klana. Jednog kojim rukovodi Goran Kneževića Goranaca, čiji je zet Niko Uskoković ranjen u poslednjoj pucnjavi i druge grupe čiji su pripadnici povezani sa osuđivanim pripadnikom zemunskog klana Daliborom Nišavićem Čodom.

– Policijske patrole naoružane do zuba svakodnevno dežuraju duž Bulevara Oslobođenja, ali ih ima u centru grada i na Detelinari. Policajci su uvek u grupama od najmanje troje i naoružani automatskim puškama – kaže naš izvor.

Podsetimo, u poslednjem obračunu koji se dogodio krajem januara u blizini O.Š. „Đuro Daničić“ ranjen je Niko Uskoković, zet Gorana Kneževića Goranca. Policija sumnja da je za to odgovorna Čodina grupa koja je u ratu sa Gorančevom već duže vreme.

Rat se vodi zbog kontrole nad narko tržištem.

Zbog toga sukoba, kako policija sumnja nastradala je i Novosađanka Teodora Kaćanski, devojka Nenada S. koja je ranjena dok je parkirala njegov „redž rover“. Teodora je nekoliko dana kasnije preminula od posledica ranjavanja, a njen momak, kako policija veruje, pripada Kneževićevoj kriminalnoj grupi.

Sukob dve grupe počeo je posle ubistva šefa Veterničkog klana Nenada Opačića, za koje je kao naručilac osumnjičen Nišavić.

Nišavić veruje da ga je, kao naručioca policiji otkucao upravo Knežević sa kojim je proveo izvesno vreme u zatvoru, ali su se zatim posvađali.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/N1infoSA, Facebook/Centar Novi Sad

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter