Izvor:
24.02.2017 u 06:24
0

NE SME DA NAPUŠTA KRAGUJEVAC: Specijalni sud ukinuo ekstradicioni pritvor Bogićeviću!

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je ekstradicioni pritvor Kragujevčaninu Predragu Bogićeviću, kojeg crnogorsko pravosuđe tereti da je zajedno sa pojedinim srpskim i ruskim državljanima, učestvovao u pripremi terorističkih akata uoči poslednjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Sud je zauzeo isti stav kao i prema Beograđaninu Nemanji Ristiću koji je osumnjičen za isto krivično delo, i kojem pritvor nije ni određivan.

Pravni zastupnik Bogićevića, kragujevački advokat Slaviša Mrdaković novinarima je juče rekao da njegov klijent (Bogićević) više nije u pritvoru, te da prikupljaju dokaze na osnovu kojih će se odlučivati da li ima uslova za Bogićevićevu ekstradiciju Crnoj Gori.

Prema rešenju Specijalnog suda, Predrag Bogićević ne sme da napušta područje grada Kragujevca, i mora svakog ponedeljka, u 10 sati, da se javlja u stanicu policije. Za eventualno napuštanje Kragujevca, potrebno mu je sudsko odobrenje, kaže Mrdaković.

Ukidanju pritvora Predragu Bogićeviću prethodilo je rešenje kragujevačkog Apelacionog suda koji je nedavno poništio odluku ovdašnjeg Višeg suda u kojem je bilo navedeno da su se stekli usovi za Bogićevićevo izručenje Crnoj Gori, i kojim mu je bio produžen ekstradicioni pritvor.

Viši sud kojem je predmet vraćen na ponovno odlučivanje, krajem minule sedmice se oglasio nenadležnim za odlučivanje o molbi Crne Gore za izručenje Bogićevića. Predmet je odmah potom prosleđen na odlučivanje Specijalnom sudu u Beogradu koji je, kao što se i očekivalo, juče doneo rešenje o ukidanju pritvora Bogićeviću.

Kurir
Foto: Interpol

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter