Izvor:
01.03.2017 u 16:00
0

OČAJNA MAJKA STRADALOG POTPUKOVNIKA U KRAGUJEVCU: Kako ću bez mog sina Miroslava!

Nastradali potpukovnik Miroslav Perišić iza sebe je ostavio suprugu i sina, u Vojsci Srbije proveo je 26 godina, poslednje dve u Kragujevcu.

Da mi je sin poginuo, saznala sam dok sam gledala Prvi program RTS. Moj Miroslav je iza sebe ostavio sina od 22 godine i ženu. Pored njih je imao mene i sestru. Ne mogu više ništa da kažem. Kako ćemo sad bez njega – zaplakala je majka stradalog potpukovnika, koju smo sinoć kasno dobili telefonom.

Nije bila u stanju da priča. Nesrećnoj ženi glas je podrhtavao, plakala je…

Ostao u Šumadiji

– Joj, kako ću sad bez sina? Kako ćemo svi sad bez njega, poginu moj sin Miroslav – jedva nam je izustila uplakana majka potpukovnika Miroslava Perišića, koji je juče poginuo tokom eksplozije u Tehničkom remontnom zavodu „Medna“ u Kragujevcu.

Miroslavu Perišiću je, kako nezvanično saznajemo, prema činu koji je imao i stažu koji je stekao u vojsci, sledovalo, kako se to u vojnim krugovima kaže, zaposlenje u Beogradu, ali je on zbog toga što mu je supruga imala stalan posao u Kragujevcu rešio da ostane u ovom gradu i tu radi.

Marljiv i predan

Ministar odbrane Zoran Đorđević izrazio je, u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, iskreno saučešće porodici nastradalog potpukovnika Perišića.
Potpukovnik Perišić je 26 godina marljivo i predano radio u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, od toga dve godine u TRZ Kragujevac – rekao je Đorđević.

Fabrika u Kragujevcu
PLANIRANO UNIŠTENJE 2.000 TONA MUNICIJE

Kapaciteti Tehničkog remontnog zavoda unapređeni su sredinom oktobra 2016. zahvaljujući logističkom sporazumu Srbije i NATO. Kako je tada saopšteno, taj zavod je od 12. oktobra mogao da počne da demontira municiju, a plan je bio da se u naredne dve godine uništi oko 2.000 tona viškova municije, koja predstavlja potencijalni bezbednosni rizik.

Remont municije u Kragujevcu počeo je još 1853. godine, kada je u sastavu tadašnje Topolivnice osnovana Pirotehnika. Taj pogon je kasnije menjao imena i nazive, a delatnost je 1975. premeštena iz kruga Zavoda „Crvena zastava“ i sada se nalazi u nenaseljenom području na starom putu Kragujevac-Jagodina.

Dolazi pomoć s VMA
Povređeni nisu životno ugroženi

Ministar Đorđević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su sinoć povređene u Kliničkom centru u Kragujevcu, u pratnji direktora tog zdravstvenog centra dr Predraga Sazdanovića, koji je rekao da su povrede opekotine, povrede mekih tkiva, ali i da se plaše povreda unutrašnjih organa.
– S obzirom na specifičnost povreda, pozvali smo i kolege s VMA, koje treba da stignu u toku noći. I tek nakon toga i dodatne dijagnostike možemo da damo dodatne informacije – rekao je sinoć Sazdanović i dodao da u tom trenutku niko nije bio životno ugrožen.

Teške nesreće

2006 – U vojnom skladištu u Paraćinu eksplodiralo je oko 3,5 hiljada tona municije u vojnom skladištu. U nesreći nije bilo poginulih, a pričinjena je materijalna šteta

2006 – Trojica radnika fabrike „Prva iskra Barič“ poginula su, a isto toliko povređeno je u eksploziji u vojnom delu fabrike u okolini Beograda. Eksplozija se dogodila u podzemnom pogonu, dok se proizvodio oktogen

2009 – Sedmoro ljudi, od kojih šest žena i jedan muškarac, poginulo je u fabrici municije „Prvi partizan“ u Užicu nakon četiri eksplozije koje su odjeknule u sektoru barutnog punjenja

2013 – Dve radnice fabrike „Sloboda Čačak“ povređene su u eksploziji u toj fabrici

2015 – Sedam radnika fabrike „Krušik“ u Valjevu povređeno je pošto se aktivirao upaljač ručne bombe prilikom testiranja.

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane, Twitter/izglave

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter