Izvor:
04.03.2017 u 14:30
0

PORODIČNO NASILJE: Maltretirao nepokretnog oca!

Četvorica muškaraca uhapšena su juče za nasilje u porodici. Nasilnici iz različitih gradova u Srbiji privedeni su zbog fizičkih napada i maltretiranja svojih majki, očeva, supruga, braći i sestara. Policija u Boru uhapsila je, P.R. (27) iz okoline tog grada, zbog sumnje da je napao majku, pa je uz krivičnu prijavu sproveden tužilaštvu. Sudija mu je odredio pritvor do 30 dana, saopštila je policijska uprava Bor.

Zbog istog krivičnog dela juče je iza rešetaka završio muškarac D. S. (36) iz Rume, koji se tereti da je u porodičnoj kući maltretirao nepokretnog oca, sestru i njenog sina. Njemu je takođe određen pritvor od mesec dana. U Kruševcu i Aleksandrovcu lisice su stavljene na ruke dvojice nasilnika koji su mučki tukli članove svoje porodice.

Zbog sumnje da je tukao bivšu suprugu i muškarca (59) koji je pokušao da je odbrani policija je odredila zadržavanje do 48 sati G. V. (47) iz okoline Aleksandrovca. Zadržavanje do dva dana određeno je i S. M. (52) iz okoline Kruševca koji se sumnjiči da je u porodičnoj kući fizički nasrnuo na svog brata (54) i naneo mu lake telesne povrede. Žrtva je nakon ukazane lekarske pomoći puštena na kućno lečenje, a osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden osnovnom javnom tužiocu u pomenutom gradu.

Koordinatorka Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević smatra da će se broj nasilnika smanjivati posle stupanja na snagu Zakon o zaštiti i borbi protiv nasilja u porodici, čija primena počinje od 1. juna.

Jako je dobro što su ta četiri nasilnika uhapšena. Godinama čekamo da nasilnici budu uhapšeni, a ne da žene idu od jednog do drugog tražeći pomoć, a oni da šetaju na slobodi. Ovaj zakon predviđa da se nasilnik iseli iz stana na 24 sata, da se čitav postupak pokrene u roku od isto toliko vremena i da nasilnik dobije zabranu prilaska. Uključena je policija, tužilaštvo, sudovi, centar za socijalni rad svi oni koji treba da pomognu ženama i svakom drugom ko je žrtva nasilja. Obučavaju se specijalne ekipe koje će se baviti isključivo porodičnim nasiljem i formiraće se i evidencija nasilnika. Ceo postupak će se smatrati hitnim – ističe Stanojevićeva.

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter