Izvor:
04.03.2017 u 14:36
0

MANIJAK NIJE DOBIO OTKAZ: Profesor je našim ćerkama govorio najveće gadosti!

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku odbacilo je krivičnu prijavu protiv profesora uz obrazloženje da u datom slučaju „ne prepoznaje delo koje se goni po službenoj dužnosti”.

– Da li treba da postoji snimak tog čoveka kako našim ćerkama govori najveće gadosti da bi tužilaštvo pokrenulo postupak protiv njega?! Koji drugi dokaz da pribavimo, ako to nisu izjave koje su deca dala pred članovima tima za zaštitu učenika od nasilja – rekao nam je ogorčeni otac jedne od napastvovanih učenica, koja je sada već na studijama.

U Prehrambeno-ugostiteljskoj školi neprimereno ponašanje nastavnika na času prijavljeno je još 2014, ali je slučaj zataškavan čitave dve godine, iako su tri učenice i jedan učenik dali pisane izjave o seksualnom uznemiravanju.

U Medicinskoj školi, u kojoj osumnjičeni nastavnik takođe predaje, pokrenuli su disciplinski postupak i profesora udaljili sa nastave, ali je vraćen odmah nakon odluke Osnovnog tužilaštva. Stav direktora bio je da otkaz za navodnog napasnika „ne dolazi u obzir”.

– Direktor Medicinske škole u Čačku mora da se obrati Višem javnom tužilaštvu u Čačku radi preispitivanja odluke osnovnog tužioca da nema mesta pokretanju krivičnog postupka protiv prijavljenog nastavnika. Preporuka je i da školski odbori ove dve škole razreše dužnosti direktore – navodi se u izveštaju zamenice zaštitnika građana Gordane Todorović, koja je izvršila nadzor u slučajevima seksualnog zlostavljanja u dve srednje škole.

Za nju je posebno sporno što je direktor Medicinske škole omogućio da devojčicama koje su smogle snage da prijave nastavnika pitanja postavlja pravni zastupnik okrivljenog u disciplinskom postupku.

– Ovakvim postupanjem škole učenice su izložene višestrukoj traumatizaciji i institucionalnom zlostavljanju, a ostalim učenicima škole poslata je poruka da se seksualno nasilje nad učenicima toleriše – navodi se u zaključcima zamenice zaštitnika građana.

Direktor Medicinske škole Milorad Blagojević nije bio dostupan za komentar o aktuelnoj aferi.ž

alo.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter